Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Buch respon a Colau que fer política amb la seguretat és “negligent o irresponsable”
  • CA

Nou episodi d’escalada dialèctica entre el conseller d’Interior, Miquel Buch, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. De fet, és la seqüela de l’intercanvi de declaracions d’ahir, que va començar amb Buch retraient a l’Ajuntament la “relaxació” amb el top manta fins ara i va continuar amb Colau responent-li que la conselleria havia estat “gairebé en coma”. 

[r:1]

Avui, Buch ha continuat avisant l’alcaldessa que “en matèria seguretat i emergències no es poden tenir actituds erràtiques, negligents o irresponsables”. El conseller ha insistit que celebra el “canvi d’actitud” del consistori i ha dit que les seves observacions es basen en “dades reals”, que “fins el 2015 baixen i a partir del 2016 pugen”: en referència, en aquest cas, no al top manta sinó a les xifres de delictes a la ciutat.

El conseller ha defensat que l’actitud dels Mossos ha estat “la mateixa” i “en cap cas” han “abandonat” la ciutat i ha recordat que amb diverses operacions s’està “combatent” la situació per “capgirar” les dades delinqüencials de la ciutat. També ha dit que a “Saragossa o Madrid” l’increment dels delictes és “molt més gran”.

Buch ha explicat que els Mossos d’Esquadra estan reforçant el dispositiu habitual de seguretat destinat a la ciutat de Barcelona amb efectius de la Brigada Mòbil (Brimo)  perquè “el cos té 2.000 agents menys dels que hauria de tenir” i “refoços operatius com la Brimo i l’Arro” són freqüents mentre no hi hagi més agents.

[r:3]

Pel que fa a la reunió amb l’Ajuntament de Barcelona de dijous, convocada per Albert Batlle, tinent d’alcalde de Seguretat, el conseller ha explicat que és “més operativa que política” i ha posat en valor les operacions que s’han dut a terme els darrers mesos, especialment contra els narcopisos i els narcotraficants.

Més notícies
Colau: “Si l’Ajuntament ha estat relaxat, la conselleria d’Interior ha estat gairebé en coma”
Notícia: Colau: “Si l’Ajuntament ha estat relaxat, la conselleria d’Interior ha estat gairebé en coma”
Comparteix
Les declaracions de Miquel Buch sobre la "relaxació" municipal amb el top manta, molt mal rebudes per l'alcaldessa de Barcelona
Buch: “Celebro que l’Ajuntament afronti finalment el top manta”
Notícia: Buch: “Celebro que l’Ajuntament afronti finalment el top manta”
Comparteix
El conseller d'Interior assegura que és "prematur" avaluar la tasca d'Albert Batlle però recorda que la venda ambulant il·legal és competència municipal
Ofensiva amb els antiavalots per controlar la seguretat durant la nit a Barcelona
Notícia: Ofensiva amb els antiavalots per controlar la seguretat durant la nit a Barcelona
Comparteix
El crim de diumenge a la matinada a la zona del Port Olímpic, cinquè homicidi del mes de juliol, accelera el pla

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa