Buch respon a Colau que fer política amb la seguretat és “negligent o irresponsable”

Diu que les dades delinqüencials a Barcelona empitjoren des del 2016 però que "en cap cas" Interior ha abandonat la ciutat

Nou episodi d’escalada dialèctica entre el conseller d’Interior, Miquel Buch, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. De fet, és la seqüela de l’intercanvi de declaracions d’ahir, que va començar amb Buch retraient a l’Ajuntament la “relaxació” amb el top manta fins ara i va continuar amb Colau responent-li que la conselleria havia estat “gairebé en coma”. 

[r:1]

Avui, Buch ha continuat avisant l’alcaldessa que “en matèria seguretat i emergències no es poden tenir actituds erràtiques, negligents o irresponsables”. El conseller ha insistit que celebra el “canvi d’actitud” del consistori i ha dit que les seves observacions es basen en “dades reals”, que “fins el 2015 baixen i a partir del 2016 pugen”: en referència, en aquest cas, no al top manta sinó a les xifres de delictes a la ciutat.

El conseller ha defensat que l’actitud dels Mossos ha estat “la mateixa” i “en cap cas” han “abandonat” la ciutat i ha recordat que amb diverses operacions s’està “combatent” la situació per “capgirar” les dades delinqüencials de la ciutat. També ha dit que a “Saragossa o Madrid” l’increment dels delictes és “molt més gran”.

Buch ha explicat que els Mossos d’Esquadra estan reforçant el dispositiu habitual de seguretat destinat a la ciutat de Barcelona amb efectius de la Brigada Mòbil (Brimo)  perquè “el cos té 2.000 agents menys dels que hauria de tenir” i “refoços operatius com la Brimo i l’Arro” són freqüents mentre no hi hagi més agents.

[r:3]

Pel que fa a la reunió amb l’Ajuntament de Barcelona de dijous, convocada per Albert Batlle, tinent d’alcalde de Seguretat, el conseller ha explicat que és “més operativa que política” i ha posat en valor les operacions que s’han dut a terme els darrers mesos, especialment contra els narcopisos i els narcotraficants.

Més informació

Nou comentari