Colau: “Si l’Ajuntament ha estat relaxat, la conselleria d’Interior ha estat gairebé en coma”

Les declaracions de Miquel Buch sobre la "relaxació" municipal amb el top manta, molt mal rebudes per l'alcaldessa de Barcelona

L’observació del conseller d’Interior, Miquel Buch, sobre la “relaxació” de l’Ajuntament amb el top manta els últims anys han caigut com una bomba al despatx de l’alcaldia de Barcelona. Buch ha dit que celebrava que finalment, després que ell hagi estat un any demanant-ho, el consistori hagi decidit “afrontar” el problema, i ha recordat que les competències són municipals, tot i que sempre comptaran amb el suport dels Mossos d’Esquadra per als dispositius que calgui. 

[r:1]

Hores després, a la sortida de la reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, Colau ha replicat al conseller, les declaracions del qual que no han semblat pròpies d’un clima de “lleialtat institucional” a l’alcaldessa. “Si l’Ajuntament ha estat relaxat, a la conselleria d’Interior hi ha hagut una situació pràcticament de coma”. “Aquest problema és a tota la costa catalana, i no sé si el senyor Buch considera que tots els ajuntaments s’han adormit i relaxat”, ha ironitzat, en una nova escaalda dialèctica entre alcadessa i conseller, que tenen una relació molt tensa.

Segons Colau, no ha sigut fins passat el cicle electoral que ha sigut possible la col·laboració amb Mossos per al dispositiu del top manta també al passeig Joan de Borbó, de la mateixa manera que s’havia fet abans a l’intercanviador de Renfe i metro a la plaça Catalunya. “Celebro que ara Interior hagi assumit la seva responsabilitat amb Barcelona”, ha dit en clara rèplica a Buch.

“Nosaltres hem sigut l’administració que més ha treballat per oferir alternatives sòciolaborals [als manters]. Hem de demanar també a l’Estat la seva part, que és flexibiltxar l’aplicacació de la llei d’estrangeria, via decret [sense que calgui modifcar el text legislatiu al Congrés] per facilitar l’arrelament als que estan afectats per la llei d’estrangeria”, ha defensat l’alcaldessa.

Respecte del fet que els manters hagin tornat a la zona de Joan de Borbó a la nit, un cop la policia marxa, Colau s’ha limitat a respondre que “no hi ha fórmules màgiques per a problemes complexos”. “Hem d’anar a les causes, però això no treu que no hàgim de gestionar l’espai públic. No es permet una venda que és il·legal. Hem insistit que cal buscar sortides laborals”, ha puntualitzat. 

[r:2]

En nom de la Generalitat no ha sortit a atendre la premsa Torra, sinó el conseller de Territori, Damià Calvet. Per a Calvet, el retorn dels manters a la nit al mateix carrer s’haurà d’evitar amb “perseverança”: “Hi ha voluntat política de l’Ajuntament i d’Interior perquè aquest dispositiu sigui tan perseverant com calgui per erradicar aquesta activitat il·legal i recuperar l’espai públic”, ha sentenciat.

Amb el que han coincidit plenament Colau i Torra, en canvi, ha sigut en la necessitat d’impulsar mesures a curt termini per destinar mossos que actualment custodien edificis judicials al patrullatge de carrer i la lluita contra la delinqüència.

Més informació

Comentaris

  Pere 31/07/2019 8:30 am
  L´he sentida parlar i la culpa sempre és dels demés. Es veu que ella només s´ha de preocupar per a cobrar el seu sou cada mes..... És una molt bona feina aquesta ....
  Barcelona va folrada i encara fa el ploricó. 30/07/2019 10:02 pm
  Una mala gestió ni pot carregar-se als altres. La Generalitat no té calers ni per fer cantar un cec.
  La Colau es una inútil 30/07/2019 8:45 pm
  Els top manta van arribar el mateix dia que ella va ser alcaldessa, per casualitat. No ha fet mai res per solucionar el problema. Inclús fa uns mesos va sortir un policia acusantla d'avisar als manters abans de les redades. La única cosa que far és passar de tot i donar la culpa als altres
  un tipo que vive en Tabarnia 30/07/2019 7:56 pm
  sra Fada, els seu home de confiança a la guardia urbana, estaba mort i en formol de fa molts d,anys
  en dos palabras 30/07/2019 7:53 pm
  caradura !! ( jesulín ), eres la tía con mas jeta de toda la historia , superando a la Arrimadas ( que ya es decir ) , te has aprovechado de la PAH, de las cloacas de interior ( caso Trias ), has permitido el top manta y dejando mano libre a los okupas y narcopisos, has hecho de Barcelona una parque temático del crimen, robos, palizas, carteristas y asesinatos. por no mencionar tu pasión por el turista cutre (pisos turísticos). !so jeta !
  David 30/07/2019 7:40 pm
  "i tu més" en tota regla.
  Angelblau 30/07/2019 7:06 pm
  Cal ser un babau per votar la Colau
  el noi 30/07/2019 6:17 pm
  Nefasta Colau

Nou comentari