Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Batlle se salta la primera reunió del pla de xoc per a Barcelona que prepara Interior
  • CA

La relació entre el departament d’Interior i l’Ajuntament de Barcelona és “més que correcte”. Són paraules del conseller Miquel Buch, que avui ha hagut de fer esforços diplomàtics per salvar l’absència del tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, en la primera reunió de treball de tots el agents socials convocats per començar a redactar el pla Barcelona, ciutat segura, un pla de xoc contra la criminalitat a la ciutat impulsat per la Generalitat.

La reunió a la Delegació del govern espanyol sobre la inseguretat a Barcelona, amb Albert Batlle, el segon per l'esquerra, mentre al departament d'Interior es feia la trobada per al pla 'Barcelona, ciutat segura' / ACN

La reunió a la Delegació del govern espanyol sobre la inseguretat a Barcelona, amb Albert Batlle, el segon per l’esquerra, mentre al departament d’Interior es feia la trobada per al pla ‘Barcelona, ciutat segura’ / ACN

Mentre al departament d’Interior es reunien tots els estaments i entitats, Batlle era a la Delegació del govern espanyol, que havia contraprogramat amb una trobada amb els estaments judicials per abordar la mateixa crisi de seguretat.

[r:1]

Buch ha al·legat que “dilluns ja hi va haver una reunió amb Batlle” i que avui “la tinença d’alcaldia hi ha enviat quatre representants d’alt nivell”. “Tots tenim agendes complicades”, ha justificat. De fet, per primera vegada en un any, ha defugit totalment respondre a les acusacions llançades contra ell per Ada Colau dilluns. Es confirma, per tant, que la conselleria ha canviat d’estratègia comunicativa en aquest aspecte i que vol que quedi clar que la tibantor ha quedat totalment desactivada per la seva banda.

L’Ajuntament també ha respost, a preguntes del TOT Barcelona, que Batlle i Buch ja es van veure dilluns i que “ja es va quedar quin seria l’equip” que aniria a la trobada d’avui: la gerent de la tinença, el cap dels serveis jurídics de l’àrea, un comandament de la Guàrdia Urbana i el cap de gabinet.

8 grups de treball per redactar el pla en 3 mesos

En la compareixença davant la premsa posterior a la reunió, Buch ha anunciat que la intenció de la conselleria és “escoltar” els agents socials per saber “què esperen de la policia” però també demanar-los “què poden aportar a la col·lectivitat en matèria de prevenció”, ja que “només amb actucions policials no es revertirà la situació”.

El conseller vol tenir el pla de xoc enllestit en 3 mesos. I el document final inclourà la petició de reforma del Codi Penal per endurir les penes per als furtadors reincidents. Buch admet que s’ha de tenir en compte el perill que aquest canvi pugui impulsar més lladres de passar dels robatoris no violents als violents. “Això efectivament ho estudiaran els Mossos d’Esquadra”, ha reconegut a preguntes del TOT Barcelona durant la roda de premsa.

El calendari per elaborar el pla de xoc ha quedat fixat ja avui, segons ha explicat el director dels Mossos d’Esquadra, Andreu Martínez. S’ha creat 8 grups de treball en els quals participaran diferents agents socials segons la temàtica. En tots els equips hi haurà representants d’Interior i de l’Ajuntament.

Els vuit grups de treball són: Població (Federacions de Veïns i representants del departament d’Afers Socials i Família); Mobilitat; Comerç i Empreses (PIMEC, Cambra de Comerç, Fira de Barcelona, etc.); Consular; Oci i Lleure (gremis de restauració i hostaleria); Nucli interès ciutat (representants Sagrada Família, FC Barcelona, etc.); Actors seguretat (Port de Barcelona, empreses representants del sector privat, etc.); i un últim grup més ampli, des d’on s’articulen missatges i discursos útils per a la ciutadania.

Els grups començaran a treballar a partir del 17 de setembre per tal acabar les reunions a mitjans d’octubre i després deixar la resta de la feina, més tècnica, als Mossos d’Esquadra, que seran els que definiran les estratègies.

El sindicat USPSC qualifiaca de “paripé” la trobada

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica (USPAC) ha denunciat, després d’aquesta trobada, que és “impossible” revertir la situació d’inseguretat a Barcelona “mentre es doni l’esquena” a les organitzacions sindicals que representen 16.000 agents dels Mossos d’Esquadra, informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Segons USPAC, el cos no disposa de prou efectius per “garantir” la seva seguretat. El sindicat considera un “paripé” la reunió d’avui i carrega contra els horaris “infernals” a quals diu que els sotmeten. Afirma que el preu de l’hora extraordinària és inferior a l’ordinària i que des del 2012 s’ha rebaixat en gairebé mil efectius el cos.

Més notícies
L’Estat nega discrepàncies amb Interior després de la reunió paral·lela sobre seguretat
Notícia: L’Estat nega discrepàncies amb Interior després de la reunió paral·lela sobre seguretat
Comparteix
La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, diu que no hi ha hagut "voluntat de contraprogramació"
Buch i Batlle es reuneixen per reclamar un canvi al Codi Penal mentre Colau critica el conseller
Notícia: Buch i Batlle es reuneixen per reclamar un canvi al Codi Penal mentre Colau critica el conseller
Comparteix
Interior rebutja contestar: "Els ciutadans esperen que solucionem problemes i no que ens barallem"
Batlle comença la ronda pels districtes a Nou Barris i hi promet més patrullatge preventiu
Notícia: Batlle comença la ronda pels districtes a Nou Barris i hi promet més patrullatge preventiu
Comparteix
El tinent d'alcaldia es troba amb una afluència massiva al Consell de Prevenció i Seguretat del dictricte enmig del clima de preocupació per la inseguretat
Els veïns de Nou Barris desborden la reunió de seguretat convocada per Batlle
Notícia: Els veïns de Nou Barris desborden la reunió de seguretat convocada per Batlle
Comparteix
Unes 200 persones s'han presentat a la seu del districte per fer-hi una concentració i volien entrar a la sala on es fa la trobada, però més de la meitat s'han quedat a fora

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa