Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els veïns de Nou Barris desborden la reunió de seguretat convocada per Batlle

“Això no és una audiència pública, és un consell de seguretat i prevenció, i no és obert, només hi participen els membres i les persones convocades. Hem convocat dues persones per entitat, jo no faré de policia, però us demano que vosaltres mateixos us organitzeu i decidiu les dues persones de cada associació que es queden, per raons d’aforament”.  Així ha suat la cansalada el tècnic de prevenció de Nou Barris, que ha ha hagut de repetir el discurs dues vegades davant de les desenes de veïns que s’han presentat al consell de seguretat i prevenció convocat avui pel tinent d’alcaldia del ram, Albert Batlle, i la regidora del districte, Marga Marí-Klose. 

Representants de la Guàrdia Urbana i dels Mossos amb Marga Marí-Klose i Albert Batlle abans de començar la reunió sobre seguretat a Nou Barris / S.B.

Representants de la Guàrdia Urbana i dels Mossos amb Marga Marí-Klose ii Batlle abans de començar la reunió / S.B. 

Al final de la seva intervenció per endreça la trobada, el mateix tècnic de prevencíó ha admès que s’havien desbordat totes les previsions. “Benvinguts i fantàstic perquè l’última vegada érem 20”, ha dit. Tot i la bona intenció manifesta del comentari, algunes veus a la sala han protestat. “Fantàstic no!”, han dit: la gran alfuència de veïns indica el grau de preocupació per la inseguretat que s’estén com una taca d’oli, cada dia més gruixuda a part de més àmplia, per tot Barcelona. També han protestat perquè la sala ha quedat petita i han arribat a reclamar que se n’habilités una altra.

Unes dues persones s’havien presentat a la seu del districte, algunes de les quals amb pancartes i xiulets. “A Ciutat Meridiana, Vallbona, Torre Baró, Can Cuiàs també existim”, “volem seguretat”, “el nostre problema és la inseguretat que patim tots” i “Colau, escucha, tus barrios están en lucha” eren alguns dels lemes que s’hi podien llegir.

Representants de les associacions de veïns havien sigut convocats a la reunió, però entre els veïns hi havia inicialment certa confusió i creien que hi podrien entrar tots: no sabien que era a porta tancada i que només s’hi podia accedir amb invitació expressa. Al final, amb la pressió exercida primer davant de l’agent de la Guàrdia Urbana que ha controlat l’accés al recinte i, després, davant del tècnic de prevenció que ha fet una segona regulació a la porta de l’edifici, han acabat entrant bastant més de dues persones per entitat, però aproximadament la meitat dels concentrats s’han quedat a fora.

Entre els concentrats hi havia veïns de Ciutat Meridiana i de Can Cuyàs, el barri del costat tot i que pertany a Montcada i Reixach, que els últims dies ja han fet cassolades contra la inseguretat dues nits seguides arran d’un robatori a punta de pistola.

[r:1]

Més notícies

Cassolada a Nou Barris per un robatori a punta de pistola

Notícia: Cassolada a Nou Barris per un robatori a punta de pistola
Comparteix
Els veïns de Ciutat Meridiana reclamen més seguretat al barri
Notícia: Cassolada a Nou Barris per un robatori a punta de pistola - Mobile
Mossos en el dispositiu iniciat aquest estiu per controlar la delinqüència al Port Olímpic / D.C.

Els robatoris violents a Barcelona pugen el triple que a Madrid

Notícia: Els robatoris violents a Barcelona pugen el triple que a Madrid
Comparteix
El percentatge d'increment el primer semestre és tres vegades més, segons el ministeri |Les xifres dels Mossos del juliol indiquen que continuen sense fre
Notícia: Els robatoris violents a Barcelona pugen el triple que a Madrid - Mobile
Un agent de la BRIMO al Port Olímpic, en una imatge d'arxiu. / Mossos d'Esquadra

Mor una dona ferida durant un intent d’atracament al Port Olímpic

Notícia: Mor una dona ferida durant un intent d’atracament al Port Olímpic
Comparteix
Es tracta d'una jove de 26 anys i nacionalitat espanyola
Notícia: Mor una dona ferida durant un intent d’atracament al Port Olímpic - Mobile

Cs demanarà la compareixença de Batlle per la inseguretat

Notícia: Cs demanarà la compareixença de Batlle per la inseguretat
Comparteix
La presidenta del partit taronja a l’Ajuntament, Mariluz Guilarte, ha criticat la falta d’un “pla a mitjà o a llarg termini” per la ciutat
Notícia: Cs demanarà la compareixença de Batlle per la inseguretat - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Guim a setembre 05, 2019 | 08:18
    Guim setembre 05, 2019 | 08:18
    En barris on no hi ha pràcticament problemes surt al carrer gent a protestar. Molt curiós. Tindrà res a veure el fet que son zones de Barcelona on veuen més les televisions castellanes de Madrid?
  2. Icona del comentari de: el mussol emprenyat a setembre 05, 2019 | 09:23
    el mussol emprenyat setembre 05, 2019 | 09:23
    però no diuen el Colaus que tot això de la inseguretat és mentida i que es propaganda de la dreta?? no eren els Colaus els que hi estaven en contra d'augmentar les forces policials a Barcelona??. La gestió de la nostra ciutat cada dia que passa és més desastrosa

Nou comentari

Comparteix