Batlle comença la ronda pels districtes a Nou Barris i hi promet més patrullatge preventiu

El tinent d'alcaldia es troba amb una afluència massiva al Consell de Prevenció i Seguretat del dictricte enmig del clima de preocupació per la inseguretat

Si Nou Barris pot ser un termòmetre, Albert Batlle es troba al principi d’una marató de consells de prevenció i seguretat que seran massius. El tinent d’alcaldia del ram, juntament amb la regidora del districte –Marga Marí-Klose, també de la llista del PSC–, ha assistit aquest dimecres a la primera reunió d’aquests òrgans territorials de Barcelona que vol fer a les 10 demarcacions de la ciutat en menys de dos mesos, entre setembre i principis d’octubre. I s’ha trobat que hi volien entrar unes 200 persones, més de la meitat de les quals no han pogut accedir a la sala.

[r:1]

Quan finalment s’ha pogut començar la reunió, a un quart de vuit tocat del vespre –uns vint minuts tard–, la reunió s’ha allargat més de dues hores: havien de poder parlar representants de totes les entitats veïnals i de comerciants convocades, a més de comandaments de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, la regidora Marí-Klose i el tinent Batlle, que unes hores abans havia de comparèrixer per donar explicacions sobre el que pensa fer l’Ajuntament respecte del Port Olímpic després de la segona mort violenta al recinte en un mes.

[r:2]  

La trobada, que era a porta tancada com ho són les sessions de la Junta Local de Seguretat i la premsa ha pogut ser-hi abans de començar les interervencions però després no l’ha pogut seguir, s’ha acabat a dos quarts de deu de la nit. Segons fonts municipals, durant la sessió Batlle s’ha compromès amb els veïns a incrementar el parullatge preventiu i la interlocució amb els comerciants.

Marí-Klose ha incidit més en les qüestions de convivència, i ha que volen agilitzar els expedients administratius que s’obren als locals i buscar mecanismes jurídics per suspendre llicències o retirar-les, especialment als reincidents. I ha promès “reforçar” serveis claus per a la convivència a l’espai públic, com ara els educadors de carrer.

Escepticisme de JxCat

Entre els assistents al Consell hi havia el regidor adscrit al districte i encarregat de l’àmbit de seguretat de Junts per Catalunya, Jordi Martí. Després de la sessió, ha valorat al TOT Barcelona que Batlle ha demostrat “interès per donar la cara” i per afrontar el problema de la seguretat, cosa que el de JxCat considera que els comuns encara no fan. Tanmateix, assegura que “no ha concretat” prou com per poder tenir una idea de quan s’espera obtenir resultats ni amb quins mitjans compten, ja que l’increment de plantilla de la Guàrdia Urbana pot acabar diluït pel gran nombre de jubilacions que es preveuen en els pròxims anys.

Nou increment de robaroris violents al juliol

Nou Barris, com la resta de Barcelona, ha tornat a veure incrementat el nombre de robatoris violents aquest estiu. Aquesta setmana s’han conegut les últimes dades, les del mes de juliol. Encara que hi ha un descens molt lleu dels furts –1.660 del gener al juliol, contra els 1.817 del mateix període del 2018–, no hi ha la mateixa tendència amb les sostraccions amb violència o intimidació: han passat dels 361 casos dels primers set mesos del 2018 als 421 d’aquest any, un increment del 16,6%.

Pel que fa altres casos especialment violents, a l’agost dos sensesostre van ser apunyalats en un refugi del districte i van quedar greument ferits i pocs dies després un altre home moria per un altre atac amb arma blanca.

Més informació

Nou comentari