Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Estat nega discrepàncies amb Interior després de la reunió paral·lela sobre seguretat
  • CA

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat aquest dijous que les administracions treballaran per reorganitzar recursos de l’àmbit judicial perquè guanyi eficàcia tot i la falta de pressupostos, ha dit després d’una reunió amb representants del Ministeri de Justícia, Generalitat i Ajuntament de Barcelona. Preguntada pel fet que aquesta trobada hagi coincidit amb una del conseller d’Interior​, Miquel Buch, sobre la seguretat a Barcelona, ​​Cunillera ha explicat que va parlar aquest dimecres amb ell i que les reunions han tingut objectes diferents, de manera que no hi ha hagut discrepàncies “ni cap voluntat de contraprogramació”.

[r:1]

Les millores que puguin promoure estaran condicionades per la situació actual, amb un Govern de l’Estat en funcions i amb comptes prorrogats tant en aquest com en la Generalitat, ha assenyalat en declaracions als mitjans després de la trobada, encapçalat per ella i per representants del Ministeri.

Ha assegurat que, dins d’aquest context, treballaran per aprofitar al màxim els recursos per transmetre als ciutadans que les administracions són “conscients” del problema i que estan treballant per abordar-lo en tots els àmbits i que no estan de braços creuats, segons Cunillera.

Cunillera, que ha valorat molt positivament la reunió, ha fet un reconeixement als cossos de seguretat i als funcionaris de justícia i ha dit que en la trobada han constatat la seva eficàcia encara que requereixen més mitjans, però que aquesta reunió no buscava arribar a acords, sinó compartir el diagnòstic.

Així, ha assegurat que les administracions estudiaran mecanismes per millorar l’eficàcia de l’àmbit judicial i ha insistit que volen transmetre als ciutadans que estan treballant “conjuntament en la recerca de solucions “.

“En aquest espai de poc marge de maniobra intentarem rendibilitzar al màxim possible els mecanismes i l’excel·lent disposició dels funcionaris i els responsables de l’administració de Justícia”, ha afegit Cunillera, que ha dit que voldria que a final de mes hagués un Govern central constituït que comencés a treballar en uns pressupostos.

Preguntada per si aposta per una reforma judicial perquè els furts de reincidents puguin penar amb presó, ha dit que les Corts “estan en la situació que estan” i que ara s’han de buscar solucions dins el marc legal actual.

“Amb això sí que estic amb la consellera Budó: s’ha de complir la llei”, ha dit sobre la portaveu del Govern, Meritxell Budó, i ha agraït propostes com aquesta per penar la multireincidència, que s’han d’estudiar, igual que la possibilitat de ampliar els jutjats penals i la seva distribució territorial a Barcelona, ​​segons ella.

“Sensació d’inseguretat”

La trobada va ser proposada pel Ministeri de Justícia en constatar “que hi havia certa sensació d’inseguretat que necessitava una resposta” a Barcelona, ​​i l’han encapçalat Cunillera; el secretari general de l’Administració de Justícia del Ministeri de Justícia, Antonio Viejo, i la directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia del Ministeri, Esmeralda Rasillo.

Cunillera ha explicat que, de cara a la reunió, va contactar amb la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, que no ha pogut acudir per problemes d’agenda, però hi ha assistit el director general de Planificació i Programes de la Conselleria de Justícia de la Generalitat, Xavier Camps.

També han participat el subdelegat del Govern a Barcelona, ​​Carlos Prieto; el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle; el president de l’Audiència de Barcelona, ​​Antonio Recio; la jutgessa degana de Barcelona, ​​Mercè Caso; el lletrat de reforç del secretari coordinador Francisco Javier Payán; el tinent fiscal de Catalunya, Pedro Ariche, i la tinent fiscal de la Fiscalia Provincial de Barcelona, ​​Lucía Ferrer.

Més notícies
Batlle se salta la primera reunió del pla de xoc per a Barcelona que prepara Interior
Notícia: Batlle se salta la primera reunió del pla de xoc per a Barcelona que prepara Interior
Comparteix
La conselleria vol tenir en 3 mesos el pla de xoc per a Barcelona i demanar-hi l'enduriment del Codi Penal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa