Buch i Batlle es reuneixen per reclamar un canvi al Codi Penal mentre Colau critica el conseller

Interior rebutja contestar: "Els ciutadans esperen que solucionem problemes i no que ens barallem"

El conseller d’Interior, Miquel Buch, i el tinent de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, s’han reunit aquest matí per abordar la situació de la seguretat a Barcelona. Els responsables de la seguretat a la Generalitat i a l’Ajuntament, respectivament, han fet un front comú per reclamar la modificació del Codi Penal per castigar la reincidència. Una sentència del Tribunal Suprem fa dos anys va evitar que la reincidència fos agreujant en les sentències.

[r:1]

La trobada entre Buch i Batlle arriba després que l’alcaldessa Ada Colau hagi criticat durament aquest matí a Els Matins de TV3 l’actitud de la Generalitat respecte a Barcelona fins que s’ha posat sobre la taula l’arribada de policia espanyola a la capital catalana. Aquest setembre el cos dels Mossos d’Esquadra afegirà 320 efectius a Barcelona.

Interior no ha volgut contestar a la crítica de Colau. “Els ciutadans esperen de nosaltres que solucionem problemes i no que ens barallem”, han dit fonts de la conselleria al TOT Barcelona. 

Anàlisi del pla policial

A la trobada han participat el secretari general d’Interior, Brauli Duart, el director dels Mossos d’Esquadra, Andreu Martínez i el comissari en cap de la policia catalana, Eduard Sallent. A la trobada s’ha analitzat la situació a la ciutat i l’efecte de les polítiques activades per fer front al pic de fets delictius. L’anàlisi ha estat centrada en els delictes que més han augmentat, com són els furts, els robatoris i els delictes contra les persones, segons fonts del departament d’Interior. 

La reunió s’ha celebrat tres dies abans de la convocatòria de la taula de treball del Pla Estratègic Barcelona Ciutat Segura, liderada pel departament d’Interior. 

Més informació

Comentaris

    Kiko 02/09/2019 3:46 pm
    Mes facil seria deportar als ex-MENA que delinqueixin.
    Pol 02/09/2019 7:36 pm
    Quants anys fa que s'arrossega aquest canvi del codi penal espanyol? Amb la independència adaptar als nous temps i al país les normatives catalanes en matèria de seguretat serà més senzill.

Nou comentari