Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau assegura que Batlle “no era conscient” d’haver parlat de “crisi de seguretat”
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reaparegut després de les vacances amb un vídeo a Facebook aquest diumenge i una entrevista a la televisió aquest dilluns en què ha demanat “calma” a la ciutadania: “La gent ha de saber que més del 90% dels delictes són furts i robatoris”. També ha assegurat que el tinent d’alcaldia Albert Batlle “no era conscient” d’haver donat el “titular” sobre el fet que Barcelona viu una “crisi de seguretat”. 

A partir del minut 6 del vídeo, l’alcaldessa assegura: “N’he parlat amb el senyor Batlle i ell m’ha assegurat que no era conscient d’haver donat aquest titular, que només va ser una paraula que va utilitzar en un context d’una declaració molt llarga. No hem fet cap convocatòria de premsa parlant de crisi de seguretat, ni cap nota de premsa parla de crisi de seguretat. I ell mateix no ha tornat a utilitzar aquesta paraula”. 

També ha alertat contra les patrulles ciutadanes, formades per barcelonins que s’enfronten als carteristes al metro. Colau ha assegurat que entén la “preocupació” de la ciutadania, però ha demanat evitar que la situació es descontroli. “Això no pot ser la llei de la selva”, ha declarat en una entrevista a Els Matins de TV3. Sobre les crítiques a que s’agafés dies lliures bona part de l’agost, ha defensat que té dret a fer vacances: “Tothom hauria de tenir garantits alguns dies de descans”.

[r:1]

La líder de l’executiu municipal ha denunciat, a més, l’existència d’una “campanya contra Barcelona” per exagerar el problema de seguretat: “No vivim una ciutat descontrolada, no hem perdut ni turistes ni congressos”. Ha apuntat a mitjans de comunicació i a partits polítics, d’entre els quals ha destacat la “dreta rància”. D’aquests, on ha inclòs PP, Ciutadans i Vox, ha criticat que volen vincular immigració amb fets delictius​. Sobre les crítiques al conseller Miquel Buch al vídeo de la vigília, ha defensat que no va “disparar” contra ningú i ha destacat que amb els predecessors de Buch a Interior –Jordi Jané i Quim Forn– “hi va haver lleialtat institucional”.

“Fa molt de temps que ens demanen autocrítica, però he de recordar que la seguretat és competència de la Generalitat”, ha remarcat. Després d’assegurar que fa com a mínim un any i mig que el seu govern alerta dels furts i robatoris i la “manca d’efectius de policia, sobretot a algunes zones cèntriques”, ha suggerit que el Govern només ha reaccionat quan ja no hi havia en joc l’Alcaldia de Barcelona: “Han passat les eleccions i al setembre curiosament hi ha 320 mossos més”. “M’agradaria haver sentit abans que enviarien més mossos”, ha contraposat. Segons Colau, Buch ha tingut una actitud de “deixadesa intencionada”. “No venia ni a les reunions. Deia que no feia falta policia i no volia posar hores extraordinàries als Mossos. Ara ha vingut a la junta de seguretat i ha dit que faríem un pla extraordinari. Haguéssim pogut fer tot això fa un any”, ha criticat.

[r:2]

En àmbit estatal, Colau ha criticat Sánchez perquè va “humiliar” Pablo Iglesias durant la negociació per formar govern. L’alcaldessa de la capital catalana ha atacat el líder del PSOE per haver afirmat que Iglesias era l’obstacle perquè la formació morada i els socialistes governessin plegats. A més, ha reivindicat l’actitud d’Iglesias, de qui ha dit que es va “menjar l’orgull” i va fer un pas al costat. “Seria una irresponsabilitat que el 10 de novembre hi hagi eleccions de nou”, ha resolt. 

Com a resposta a una sentència condemnatòria en el judici a l’1 d’Octubre, veuria “lògic, legítim i saludable” que hi hagués “mobilització ciutadana”. No obstant, creu que els polítics han ser més pragmàtics: “Els que tenim responsabilitat no ens hem de quedar en el simbolisme, sinó trobar solucions concretes”. Ha citat com a exemple “modificar el Codi Penal perquè quedi claríssim el que és la rebel·lió” o “parlar d’indults”. “La prioritat és que surtin de la presó”, ha conclòs.

Més notícies
Colau reapareix en un vídeo i carrega contra la “campanya d’alarmisme” sobre la inseguretat
Notícia: Colau reapareix en un vídeo i carrega contra la “campanya d’alarmisme” sobre la inseguretat
Comparteix
L'alcaldessa acusa al conseller Miquel Buch d'esperar a després de les eleccions municipals per desencallar l'increment de Mossos
Els Mossos alerten del “rumor fals” sobre l’efecte de la inseguretat en les empreses de repartiment
Notícia: Els Mossos alerten del “rumor fals” sobre l’efecte de la inseguretat en les empreses de repartiment
Comparteix
Neguen la informació que assegura que companyies com Amazon no reparteixen a algunes zones de la ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa