Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona tindrà un nou centre d’acollida d’animals a Montcada i Reixac

Fumata blanca pel nou Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAACB). Tal com ha avançat La Vanguardia, i ha confirmat la tinenta d’alcaldia i regidora d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, l’Ajuntament de Barcelona ha desencallat després de 10 anys el projecte. Les noves instal·lacions, amb capacitat per atendre més animals i gossos abandonats, s’ubicaran fora de la capital catalana, a Montcada i Reixac.

“Posem fil a l’agulla a un projecte pendent des de fa massa“, ha celebrat Bonet, que ha afegit que el recinte estarà en un entorn natural. De fet, se situarà a tocar del cementiri de Collserola, tal com han confirmat fonts municipals al diari del Grup Godó.

Triplicarà la capacitat

L’espai tindrà una mida de 22.000 metres quadrats i triplicarà la seva capacitat. Si bé ara s’atenien un centenar de gossos i una vintena de gats perduts, a les instal·lacions situades al número 250 de la carretera de l’Arrabassada, a la muntanya de Collserola, quan les obres estiguin enllestides -encara no se sap- hi haurà espai per 350 cans i 150 felins.

El recinte escollit és propietat de l’Ajuntament de Barcelona, malgrat no estar-hi al terme municipal. Es tracta de la finca coneguda amb el nom de Torre Doña Juana, amb una superfície de més de 90.000 m2. El solar on s’ubicarà el centre té 19.720 m2 i l’espai d’accés a l’edifici és de 2.355 m2.

Des de l’Ajuntament sostenen que l’equipament serà millor i més sostenible que no pas el CAACB, visiblement desfasat -es va construir el 1972-, després de tants anys d’ús. A més, els animals podran passejar per l’interior de les instal·lacions, a diferència del que passa ara, que han de sortir-hi fora, amb les molèsties que això pot comportar pel mateix equip que gestiona el centre i l’entorn (vianants, ciclistes, altres animals…). Per tot plegat, asseguren que el tracte i benestar d’aquests éssers vius abandonats serà superior.

Cada any s’abandonen 2.500 animals

Cada any, es troben al carrer, perduts o abandonats, més de dos mil animals de companyia, entre gats, gossos i fures, diu l’Ajuntament. Davant d’aquesta situació, el CAACB és el màxim responsable d’ocupar-se’n i vetllar pel seu benestar fins que es retroben amb les seves famílies o poden ser adoptats. Aquest espai compta amb un equip d’una vintena de professionals cuidadors, veterinaris, experts en medicina del comportament, dinamització del voluntariat i personal d’oficina, que s’encarrega de l’atenció integral dels animals en adopció. Alhora, més de cent cinquanta voluntaris col·laboren amb el centre d’una manera altruista, fent-se càrrec de treure a passejar els gossos i de jugar amb els gats i entretenir-los.

Els objectius del CAACB són: acollir els animals (amb una mitjana anual de 2.500 animals de companyia) mentre no són adoptats i fer-se càrrec del seu benestar; fomentar i promoure les adopcions, mitjançant programes generals de sensibilització; fomentar la tinença responsable, i ajudar els propietaris dels animals perduts a retrobar-los.

Des del centre, conjuntament amb els voluntaris i les entitats animalistes, es promouen les adopcions com a primera opció de tinença i com a forma de lluitar contra l’abandonament. Per aquest motiu, les campanyes de promoció de les adopcions són molt importants i se’n fan periòdicament, amb la col·laboració de totes les persones que estimen els animals, treballen per la seva dignitat i lluiten contra l’abandonament per donar-los una oportunitat i millorar la seva qualitat de vida a la ciutat.

Mentre no s’enllesteixi el nou equipament, l’Ajuntament, conscient que les velles instal·lacions són deficients, ha fet una inversió de 130.000 euros per garantir l’atenció òptima de gossos i gats abandonats.

Més notícies
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Barcelona / MMP
Notícia: Cau la web de sol·licitud d’ajudes a l’Ajuntament
Comparteix

Cau la web de sol·licitud d’ajudes a l’Ajuntament

Una incidència tècnica ha entorpit el tràmit, que tanca la setmana vinent
Notícia: Cau la web de sol·licitud d’ajudes a l’Ajuntament - Mobile
Un exemplar de gos de la raça beagle / Pxhere
Notícia: Un experiment amb 32 gossos beagle a la UB encén als animalistes
Comparteix

Un experiment amb 32 gossos beagle a la UB encén als animalistes

L'empresa madrilenya Vivotecnia té previst un assaig al març al Parc Científic
Notícia: Un experiment amb 32 gossos beagle a la UB encén als animalistes - Mobile
Una monitora amb un grup de menors en una activitat infantil / ACN
Notícia: Més de 21 milions d’euros en subvencions es disputen enguany a Barcelona
Comparteix

Més de 21 milions d’euros en subvencions es disputen enguany a Barcelona

El període per presentar sol·licituds per accedir als ajuts s'obre aquest divendres
Notícia: Més de 21 milions d’euros en subvencions es disputen enguany a Barcelona - Mobile
Chiki, el cavall que viu en un garatge de Nou Barris / TV3
Notícia: Un cavall en un garatge de Nou Barris encén els animalistes
Comparteix

Un cavall en un garatge de Nou Barris encén els animalistes

L'Ajuntament sosté que els permisos estan en regla i les inspeccions no han detectat incompliments
Notícia: Un cavall en un garatge de Nou Barris encén els animalistes - Mobile

Nou comentari

Comparteix