Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un cavall en un garatge de Nou Barris encén els animalistes
  • CA

El barri de Torre Baró té un veí singular: un cavall que viu en un garatge particular. Les condicions de vida de l’animal en un espai tancat i sense altres equins han despertat queixes d’entitats animalistes com FAADA i Plataforma Veïnal Espai Gos, que han denunciat el cas a l’Oficina de Protecció dels Animals de Barcelona. No obstant, la propietat compta amb els permisos municipals pertinents i ha superat les inspeccions fetes.

La història d’aquest cavall, que ha difós TV3, té anys de recorregut. Es diu Chiki, és de color blanc i té 27 anys. Viu sol des de 2016 en un garatge d’entre 12 i 15 metres quadrats a Nou Barris, segons la televisió catalana, que l’ha pogut visitar. El propietari defensa que té permís de l’Ajuntament per tenir a l’animal al garatge i que ell i la seva filla en tenen cura degudament perquè el netegen, el treuen a passejar i l’alimenten. Admet que potser li caldria més llum natural, però diu que té previst obrir una finestra amb reixes al garatge.

El consistori ha confirmat al TOT Barcelona que “tots els permisos estan en regla i en les diverses inspeccions fetes per Ajuntament s’ha verificat que les condicions de tinença (documentals, de salut i del lloc d’estada) són les correctes”. “Aquesta tinença està permesa segons ordenança”, conclou la tinença d’alcaldia dirigida per Laia Bonet (PSC).

Les entitats i especialistes, però, no ho veuen així. Recorden que els cavalls necessiten espais a l’aire lliure i relacionar-se amb altres individus de l’espècie per socialitzar-se correctament. “No entenem com Barcelona tenint una normativa tan pionera amb el benestar animal, amb la compravenda i tinença d’animals, segueixi permetent que hi hagi un cavall tancat a dins Barcelona”, es queixava a TV3 un membre de la plataforma veïnal, Jaume Riera.

La domadora i etòloga equina Anna Salas, també consultada al reportatge televisiu, advertia que si bé “antigament sí que es tenien els cavalls en quadres”, avui dia els estudis i experts assenyalen que un cavall requereix “llibertat de moviment, que li toqui el sol i que tingui companys”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa