Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de 21 milions d’euros en subvencions es disputen enguany a Barcelona
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona obre a partir de demà el període per sol·licitar rebre una subvenció pública. El termini conclou el 27 de gener i el consistori reserva enguany 21,1 milions d’euros a repartir entre les entitats que concorrin a la convocatòria.

La quantia creix respecte els últims anys. L’Ajuntament de Barcelona assenyala que les aportacions experimenten un “lleuger creixement” del 3,4% respecte els ajuts públics que es van posar a disposició el 2020. S’incrementen més si es compara amb 2015; en concret, un 45,4% més, destaca el consistori.

El creixement es deu a l’increment dels ajuts posats en marxa per l’Ajuntament i a la unificació de partides de subvencions que no hi estaven incloses, amb l’objectiu de simplificar la tramitació i facilitar a la ciutadania l’accés als ajuts, informa l’ACN. La convocatòria es divideix en 104 línies d’ajut de 26 àmbits temàtics diferents.

Per aspirar a finançament públic, cal presentar la petició per via telemàtica. “S’han previst altres mesures per fer més fàcil la tramitació, com l’acompanyament a les entitats des d’alguns òrgans gestors, especialment en districtes, o l’assessorament a les entitats des de Torre Jussana, com s’ha vingut realitzant en els darrers anys”, aclareix l’Ajuntament.

Per primer cop s’inclou la categoria de benestar animal per lliurar ajuts a projectes que s’hi dediquin. L’Ajuntament especifica el llistat complet dels àmbits susceptibles de rebre subvencions municipals.

Són els següents: Cultura, Esports, Educació i Cultura, Salut i Cures, Gent Gran, Dones, Adolescència i Joventut, Infància, Democràcia activa i Participació ciutadana, Acció Comunitària i Associacionisme, Immigració-Acollida i Refugi, Civisme i Convivència, Foment d’activitats organitzatives, Comerç de proximitat i promoció econòmica, Persones amb discapacitat, Innovació Democràtica, Usos del Temps, Pluralisme Religiós i Conviccional, Ecologia, urbanisme i mobilitat, Consum, Atenció a persones sense llar i dret a una alimentació adequada, LGTBI, Drets de Ciutadania, Promoció de la perspectiva intercultural, Ciència i Universitats, i Benestar Animal

Més notícies
La façana del MACBA il·luminada en una imatge d'arxiu / ACN
Els museus de Barcelona, lluny de recuperar l’afluència prèvia a la Covid
Notícia: Els museus de Barcelona, lluny de recuperar l’afluència prèvia a la Covid
Comparteix
Els grans equipaments culturals es recuperen de l'enfonsament de 2020, però en la majoria de casos segueixen registrant menys espectadors que a 2019
Recollida d'arbres de Nadal, avets i branques / Vicente Zambrano González
La llista dels 227 punts on dipositar els arbres de Nadal a Barcelona
Notícia: La llista dels 227 punts on dipositar els arbres de Nadal a Barcelona
Comparteix
Els avets i les branques recollides es reciclen com a adob pels parcs i jardins de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa