Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La llista dels 227 punts on dipositar els arbres de Nadal a Barcelona
  • CA

Els Reis ja han deixat els regals i les festes nadalenques toquen a la seva fi. És hora de retirar els guarniments i, com cada any, l’Ajuntament de Barcelona habilita punts per recollir els avets de Nadal. Són 227 punts, repartits en els deu districtes de la capital catalana. Es poden consultar totes les adreces on s’han acondicionat espais per dipositar els arbres en aquesta llista.

Els punts de recollida d’arbres i branques ornamentals obren demà, 7 de gener. Hi haurà temps per deixar-hi els avets durant 10 dies, fins al 17 de gener.

L’Ajuntament aconsella que els arbres i branques que es traslladin al punts de recollida es lliurin ja nets d’ornaments nadalencs. Els arbres i la vegetació que es recull es reutilitzen: l’Ajuntament explica que els operaris de neteja els retiren i es lliuren al servei de jardineria de Barcelona, que els converteixen “en encoixinat que es destinarà a millorar els jardins i els espais verds”.

L’any passat els serveis municipals van recollir un total de 8.558 arbres de Nadal. Se’n va poder fer 120 metres cúbics de triturat.

L’encoixinat és un tècnica amb què es cobreix el terra amb una capa de material orgànic amb una finalitat protectora del cultiu. “Format pels residus vegetals triturats, és un element de jardineria que permet millorar la retenció d’humitat i l’aireig del sòl i al mateix temps ajuda a evitar l’aparició de males herbes”, il·lustra el consistori.

Un cop retirada, la vegetació es duu a reciclar al viver municipal. Allà “es tritura i se’n deixa madurar les restes per passar després per l’encoixinament”, comenta l’Ajuntament.

“Aquest procés requereix de dos o tres mesos de tractament per a obtenir una bona qualitat d’encoixinat”, afegeix l’Ajuntament, que preveu que “el material resultant es repartirà als espais verds de la ciutat al llarg del primer semestre de l’any”. El consistori precisa que es fa una aportació anual d’encoixinat en parcs i jardins de Barcelona “per garantir els beneficis d’aquest material”.

Més notícies
Assistents a la cavalcada de Reis de 2022 / Jordi Play
L’assistència a la cavalcada de Barcelona cau a menys de la meitat
Notícia: L’assistència a la cavalcada de Barcelona cau a menys de la meitat
Comparteix
La Guàrdia Urbana calcula que es van aplegar 425.000 espectadors, lluny del rècord de 950.000 persones de 2020
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, rebent els Reis de l'Orient abans de la cavalcada de 2022 / Jordi Play
Sor Lucía Caram desitja que els Reis portin carbó a Colau
Notícia: Sor Lucía Caram desitja que els Reis portin carbó a Colau
Comparteix
La popular monja carrega contra l'alcadessa de Barcelona per trobar la ciutat "desconeguda, abandonada i molt bruta"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa