Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’assistència a la cavalcada de Barcelona cau a menys de la meitat
  • CA

La cavalcada de Barcelona enmig de la nova onada de contagis de Covid va ser menys concorreguda que altres cops. La impressió que s’hi concentrava menys públic que altres anys predominava entre els espectadors que esperaven el pas de les carrosses aquest dimecres al vespre. Les dades que l’Ajuntament ha fet públiques aquest dijous venen a confirmar-ho: segons càlculs de la Guàrdia Urbana, unes 425.000 persones van presenciar la comitiva de Ses Majestats al llarg dels cinc quilòmetres de l’habitual recorregut pel centre de la capital catalana, menys de la meitat dels assistents registrats fa dos anys, l’últim precedent abans que la pandèmia irrompés i obligués a cancel·lar la rua el 2021.

A l’anterior desfilada del sèquit reial, la de 2020, la Guàrdia Urbana va estimar que hi van acudir 950.000 persones. Va ser una xifra rècord, superior a la notificada el 2019, quan l’afluència també es va enfilar prop del milió d’espectadors. Aleshores, la policia local de Barcelona va parlar d’unes 900.000 persones que es van aplegar al llarg de l’itinerari per donar la benvinguda als Reis a Barcelona.

La cavalcada de Reis de 2021 / Jordi Play
La cavalcada de Reis de 2021 / Jordi Play

Tot i que la mala evolució de la pandèmia en les últimes setmanes dissuadís més gent a sortir a rebre’ls, la il·lusió pel retorn de Melcior, Gaspar i Baltasar va dissipar el dilema sobre acudir-hi o no en moltes altres famílies. Era palpable que s’acumulava menys gent en trams habitualment plens per veure els Reis, com la Via Laietana, on es podia caminar per la vorera sense gaires obstacles.

Tot i així, va resultar pràcticament impossible mantenir les distàncies de seguretat i evitar que es barregessin les bombolles de convivència, sobretot quan el públic s’arrenglerava en primera línia per contemplar el pas de les carrosses. La immensa majoria dels presents va respectar l’ordre de dur posada la mascareta. A més, no poques famílies confessaven que havien superat la Covid feia pocs dies. En algun cas, pares i fills acabaven just de desconfinar-se els últims dies, després d’obtenir un resultat negatiu en les proves mèdiques. Confiaven haver generat prou anticossos per no reinfectar-se en la cavalcada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa