Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau la web de sol·licitud d’ajudes a l’Ajuntament
  • CA

Les desenes d’associacions i empreses que demanen subvenció a l’Ajuntament de Barcelona han vist alentit el tràmit aquesta setmana per la caiguda temporal d’una web municipal. L’enviament de la sol·licitud per a la convocatòria 2022, que tanca el proper dijous 27 de gener, quedava bloquejat per una incidència tècnica.

Un missatge informatiu advertia als sol·licitants que no podien fer el tràmit en aquell moment, sense indicar quan es restabliria la funcionalitat. “A causa d’una incidència tècnica, aquest tràmit no està disponible temporalment. S’està treballant per resoldre la incidència el més aviat possible. Lamentem els inconvenients que aquest fet us pugui causar”, deia el web fins aquest mateix divendres.

Fonts municipals, preguntades pel TOT Barcelona, han confirmat que la sol·licitud de subvencions s’ha vist afectada per uns treballs informàtics al consistori però que “ja s’ha resolt” la incidència. L’enviament ha tornat a funcionar al migdia, com també ha pogut comprovar aquest diari. L’origen de la caiguda serien “tasques de millora i adaptació del nou Centre de Processament de Dades de l’Ajuntament”, que han provocat “algunes incidències a la xarxa” municipal.

Es tracta de la convocatòria anual, de caràcter general, que fa el consistori per dur a terme projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat. Poden optar-hi projectes que s’iniciïn durant l’any 2022, entre l’1 de gener i el 31 de desembre. També han d’estar circumscrits en els àmbits de Cultura i Educació i Cultura, a través de 17 programes que inclouen des de cinema i arts escèniques fins a benestar animal, gent gran o memòria històrica. 

A més, cal que les activitats siguin sense ànim de lucre i es facin al terme municipal de Barcelona, o bé serveixin per a “la projecció exterior de la ciutat”. En el fosmulari de sol·licitud és imprescindible “evitar el llenguatge discriminatori i/o sexista”. Les ajudes les gestiona l’Institut Municipal de Cultura (ICUB). El tràmit inicial s’ha de fer obligatòriament de forma telemàtica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa