Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona farà descomptes i donarà ajudes a qui posi plaques solars a casa

L’Ajuntament de Barcelona oferirà desgravacions fiscals i donarà assessorament gratuït per aquelles comunitats de veïns que siguin propietàries i que vulguin instal·lar plaques solars per consumir energia neta. El consistori ha anunciat aquest dilluns una campanya per tal que la ciutadania faci la transició ecològica i deixi de consumir combustibles fòssils i contaminants amb el medi ambient, després del l’imperceptible èxit de les darreres iniciatives en aquesta mateixa línia. L’executiu municipal es fixa com a objectiu aconseguir que 2.000 famílies -unes 100 comunitats de veïns- es decideixi a fer el pas, amb una estratègia que pretén captivar-les.

50% de descompte en l’impost sobre els béns immobles (IBI) durant tres anys, bonificació del 95% de l’impost sobre construccions instal·lacions i obres (ICIO) i zero gestions per tramitar tota la paperassa per fer possible la instal·lació. Aquests són alguns dels incentius que planteja l’Ajuntament a la ciutadania. “La comunitat, un cop hagi signat el contracte, no s’haurà de preocupar de res més. Serà l’instal·lador que la comunitat esculli el que mourà els permisos necessaris, tramitarà els possibles ajuts que existeixin, farà l’execució de la instal·lació, la legalitzarà, la gestionarà i si així s’acorda la mantindrà”, diu el consistori, a través d’un comunicat de premsa.

Fins a un 25% d’estalvi en la factura

L’amortització de la instal·lació s’aconsegueix al cap de tres anys, pronostica l’Ajuntament, que xifra en fins a un 25% l’estalvi en el cost de la factura elèctrica; uns 200 euros anuals. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha explicat a través d’una sèrie de piulades a Twitter que totes aquelles comunitats de veïns que estiguin interessades poden adreçar-se al mail [email protected] Igualment, hi ha habilitat el web barcelona.cat/momentsolar.

Els promotors de la iniciativa explicaran el projecte a presidents i presidentes de comunitats que hauran estat prèviament informats de la proposta pels administradors de les finques. Si hi ha interès, s’oferirà la possibilitat de fer una trobada explicativa en una reunió aportant un projecte específic per la comunitat acompanyats del Gremi d’Instal·ladors, detalla el consistori. “Per tal de tirar endavant l’execució del projecte cal una majoria simple en una votació a la comunitat i assegurar que la coberta està en bon estat des d’un punt de vista funcional i estructural”, concreta. De fet, aquest és el principal escull: posar d’acord la majoria d’inquilins. Per fer-ho possible, l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida i el Gremi d’Instal·ladors de Barcelona han signat un conveni per impulsar la instal·lació de plaques solars als edificis residencials a través d’aquesta iniciativa.

Blindatge contra l’augment explosiu de preus

“Aquesta opció dona independència davant dels canvis dels preus de subministrament, redueix l’impacte ambiental, afavoreix la transició energètica i ajuda a lluitar contra el canvi climàtic”, assegura l’Ajuntament, que considera xifra en més d’un 300% l’augment del preu de l’electricitat per als edificis residencials.

La signatura d’aquest acord s’emmarca en l’impuls de mesures específiques de la Declaració d’Emergència Climàtica del 15 de gener de 2020, que planteja com un dels objectius a assolir disposar de 10MWp de generació d’energies renovables en cobertes d’edificis de petit terciari i residencial l’any 2025.

A més, l’Agència de l’Energia de Barcelona impulsarà també una campanya comunicativa i comptarà amb un equip d’informadors per explicar el projecte i fer efectiva la realització de les instal·lacions. El Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona ajudarà a arribar a les comunitats de veïns i veïnes i el Gremi d’Instal·ladors de Barcelona assegurarà instal·lacions professionals que compleixen amb tots els requisits tècnics i de legalització a un cost raonable.

Més notícies
Disseny del futur Camp Nou, dins de la reforma de l'Espai Barça / Europa Press

La reforma del Camp Nou regala una plaça verda a les Corts

Notícia: La reforma del Camp Nou regala una plaça verda a les Corts
Comparteix
El club ha de pagar 6 milions d'euros a l'Ajuntament per la llicència d'obres
Notícia: La reforma del Camp Nou regala una plaça verda a les Corts - Mobile
L'Hospital del Mar començarà les obres d'ampliació aquest mes de juny ACN

L’ampliació de l’Hospital del Mar serà una realitat el 2024

Notícia: L’ampliació de l’Hospital del Mar serà una realitat el 2024
Comparteix
Les obres començaran al juny i es mantindrà l'activitat assistencial. Encara faltarà una tercera fase per culminar tot el projecte
Notícia: L’ampliació de l’Hospital del Mar serà una realitat el 2024 - Mobile
Plaques solars en un edifici de Barcelona / Jordi Play

Barcelona estendrà les plaques solars a les escoles de la ciutat

Notícia: Barcelona estendrà les plaques solars a les escoles de la ciutat
Comparteix
La proposta, a instàncies d'ERC, ha de servir també per subministrar energia a llars vulnerables
Notícia: Barcelona estendrà les plaques solars a les escoles de la ciutat - Mobile
Una de les pèrgoles fotovoltaiques que instal·larà l'Ajuntament de Barcelona per abastir d'energia elèctrica les famílies vulnerables / Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona donarà llum gratis a famílies vulnerables

Notícia: L’Ajuntament de Barcelona donarà llum gratis a famílies vulnerables
Comparteix
Ho farà amb plaques fotovoltaiques que rebaixaran un 25% la factura elèctrica de les llars situades a un radi de 500 metres
Notícia: L’Ajuntament de Barcelona donarà llum gratis a famílies vulnerables - Mobile

Nou comentari

Comparteix