Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona estendrà les plaques solars a les escoles de la ciutat
  • CA

La comissió de drets socials de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimarts extendir la instal·lació de plaques solars a escoles de la ciutat perquè els centres s’abasteixin d’energia renovable i contribuir així a reduir emissions contaminants. La proposta, a instàncies d’ERC, s’ha acordat per unanimitat de tots els grups municipals.

A falta de concretar un pla i un calendari, la implantació de les plaques solars es farà “de forma progressiva” i en els centres “on sigui tècnicament viable”, han explicat els republicans. La proposta afegeix que les instal·lacions de captació d’energia neta han de servir també per proveir d’electricitat a llars en situació desvaforida que visquin a un radi de fins a 500 metres de les escoles que disposin de plaques. Amb aquesta mesura es cobriria “pràcticament la totalitat de la superfície de Barcelona”, assegura ERC.

És molt important la ubicació estratègica dels centres educatius, que tenen la majoria de llars al voltant en un radi curt. Ens permet una cobertura homogènia i equilibrada a tota la ciutat”, ha apuntat la regidora republicana Gemma Sendra en la comissió. La membre d’ERC ha adduït que “l’objectiu és triple” amb l’expansió de l’energia solar en les escoles.

Segons Senda, es tracta de “reduir la pobresa energètica, aconseguir els llindars de sostenibilitat per a 2030 i 2050 i constituir els centres educatius com a espais de ciència ciutadana i de formació a alumnes i famílies en transició ecològica”. Els republicans confien que els centres educatius es converteixin en autosuficients per nodrir-se de la pròpia electricitat que produeixin gràcies a l’energia solar.

Més notícies
El regidor d'ERC Jordi Castellana, en una imatge d'arxiu / MMP
ERC s’obre a debatre les ordenances però les troba insuficients
Notícia: ERC s’obre a debatre les ordenances però les troba insuficients
Comparteix
Els republicans retreuen que segueixi sense implantar-se la 'taxa Amazon' al comerç electrònic
Obres de rehabilitació per crear la primera illa eficient energètica de Barcelona / Cedida
L’Eixample, pioner a reformar pisos per consumir menys energia
Notícia: L’Eixample, pioner a reformar pisos per consumir menys energia
Comparteix
Les obres per reduir la factura energètica i instal·lar plaques solars en una illa de cases preludien un nou model per rehabilitar edificis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa