Atac vandàlic contra el restaurant gallec que va llençar sang a la Generalitat

Les pintades van signades amb el símbol 33, que vol dir Catalunya Catalana i està vinculat a l'extrema dreta

El restaurant que estaria darrere de l’atac amb sang al Palau de la Generalitat ha patit una represàlia per l’acció que van reivindicar a la plaça Sant Jaume. “Puto nyordo” i “torna al teu país” han estat els dos missatges que han quedat pintats a la façana del local, que va reconèixer estar darrere l’atac amb sang a la Generalitat.

Una altra de les pintades usa la xifra simbòlica “33”, que significa Catalunya Catalana, una fórmula usada per grupuscles d’extrema dreta catalana. Es tracta d’un codi habitual en missatges polítics en clau, com 1312 (All Cops Are Bastards) o 88 (Heil Hitler) i que es basa en substituir les lletres pel número equivalent a la posició que ocupen a l’abecedari.

Pintades al restaurant que estaria darrere de l’atac amb sang a la Generalitat / TOT Barcelona

El bar no denunciarà

El TOT Barcelona ha pogut parlar amb el propietari del local, que ha explicat que no presentarà denúncia i esborrarà les pintades aquest mateix dimarts. També ha explicat que no li han sorprès les represàlies, donat el “rebombori” que ha generat la seva acció i que ell no s’esperava. Tot i així, no se’n penedeix: ha assegurat que ho tornaria a fer per posar sobre la taula la crisi de la restauració.

Les pintades s’haurien fet en les últimes 24 hores. Ahir al migdia no hi havia cap pintada al restaurant, segons va comprovar el TOT Barcelona. Aquest matí, però, han aparegut els missatges de resposta a l’atac a la Generalitat. El bar ha anunciat a les seves xarxes socials que preveu seguir obrint com fins ara per oferir menjar per emportar.

El restaurant O’Chispa, ahir / Adrià Lizanda
Més informació

Comentaris

  godin 10/11/2020 11:23 am
  doncs es poden considerar afortunats, no els hi han cremat el xiringuito....
  Doctor Strangelove 10/11/2020 11:57 am
  Bé si es l'extrema dreta indepe, doncs home, és una bretolada, però ja està. Tot i que els miserables de l'extrema esquerra diran que és un atemptat! Doc.
  38
  68
  Respon
   Angel Drach 10/11/2020 3:07 pm
   Finalment1, Un troll!!
  Balaguer 10/11/2020 12:00 pm
  D'allà on no en hi ha no en pot rajar. Tontos, vàndals i curts de mollera
  Ricard 10/11/2020 12:17 pm
  Bretolada que no ajuda a ningú. A uns brètols no els corregeixen uns altres brètols.
  Gecko 10/11/2020 12:20 pm
  Acte "vandàlic" a l'acte d'afegir unes pintades on ja n'hi havia ? El periodisme contemporani a vegades for fàstic. L'acte vandàlic fou malmetre la façana d'un edifici històric i que a més acull la seu del Govern. Una vegada més es fan paleses les mancances d'un estat propi, amb la república i més recursos el Palau del Govern hagués estat millot vigilat, no en tinc dubtes.
   capitao lampiao 10/11/2020 4:41 pm
   Tens rao, pero no es per aixo. Es com quan diuen que un lladre ha estat agredit pels que es resisteixen a deixar-se robar. Es un problema psiquiatric d'alguns periodistes.
  Borja 10/11/2020 1:30 pm
  Poc els pasa...
  106
  1
  Respon
  capitao lampiao 10/11/2020 2:41 pm
  On es el vandalisme?. Simplement els han donat una taca del seu caldo.
  103
  1
  Respon
  Sonia-Lucerna(Suïssa) 10/11/2020 3:29 pm
  Si se sap qué ha sigut ell, tindrien qué denunciarlo, no? Anar a judici, no ? No passara res, oi? A clar, aquest no és independentista. A pastar fang.
  Julio Loras Zaera 10/11/2020 4:09 pm
  Em sobta tanta comprensió per una agressió ultradretana. És clar que essent independentista, la ultradreta ja no és tan ultradretana.
   Cinta 10/11/2020 4:45 pm
   T'has passat ara, xeic. Et refereixes a la ultradreta "independentista" espanyola o catalana ? A propòsit, la ultradreta "independentista espanyola" i gelosa de la unitat fictícia d'Espanya, té molta representació parlamentaria i fins i tot un partit com el PP fou fundat l'any 1976 per 7 exministres de Franco... tenim memòria, Julio.
   Aixafem el feixisme 11/11/2020 10:21 am
   Farts dels graciosets que intenten definir les condicions dels independentistes, segons ells han d'ésser tots "bones" persones, no cometre cap corrupció, no insultar, anar a dormir d'hora... és clar han de superar totes les "proves" com els 190 i escaig d'estats del món... Quina barra, de les "condicions" que els agradaria imposar als catalans, els espanyols no en superen ni una, i doncs segons ells "Espanya" no podria ésser un estat independent. I respecte a l'extrema dreta, que sapiguem a Catalunya no hi ha cap diputat ni regidor d'extrema dreta "independentista". Cosa que no pot dir l'independnetisme espanyol a Espanya (o els espanyols no volen tenir un estat independent ?) Potser cal recordar que el partit d'Anglada, ex FN, de Vic, era un individu, i el seu partit, d'extrema dreta espanyola ? Dit això l'extrema dreta, sigui quina en sigui la nacionalitat, com menys i més lluny millor, si por ésser que la seva presència sigui zero. Aixafem el feixisme !
  Gecko II 10/11/2020 4:38 pm
  Encara més, amb la república l'edifici seu del Govern hauria estat millor vigilat, no com ara que la policia catalana vigila i protegeix més els jutjats i altres seus propietat dels ocupants que no pas edificis i institucions nostrades.
  Tripartit no, gràcies 10/11/2020 6:51 pm
  "el símbol 33, que vol dir Catalunya Catalana i està vinculat a l'extrema dreta" M'he entretingut una mica amb els buscadors i no he vist res que justifiqui penjar-los aquesta "vinculació". Ens hem acostumat tant al nacionalisme espanyol a Catalunya que el considerem "la normalitat" i acceptem amb indiferència estúpida que, als qui s'oposen a aquesta "normalitat colonial", se'ls pengi la llufa de "ultradretans", això quan no som nosaltres mateixos els que els la pengem.
  103
  1
  Respon

Nou comentari