Un restaurant gallec de l’Hospitalet estaria rere l’atac a la Generalitat, segons TV3

Cinc famílies vinculades a l'establiment haurien volgut fer una 'performance' cridanera

Un restaurant gallec de l’Hospitalet, O’Chispa Taberna Galega, estaria rere l’atac contra el Palau de la Generalitat d’aquest diumenge al migdia. Segons ha avançat el portal 324 de la CCMA, es tractaria d’un grup de cinc famílies que treballa en aquest establiment i que passa una greu crisi econòmica a causa de les restriccions.

Diversos dels manifestants, de fet, portaven samarretes negres amb el logotip de l’empresa. La imatge corporativa inclou una creu celta, en referència a Galícia, el que ha fet creure inicialment que podia tractar-se d’un grup d’extrema dreta, ja que a més un col·lectiu feixista ha celebrat l’acció vandàlica a Telegram.

Portaveus del bar han assegurat a TV3 que estan desesperats pel tancament de bars i restaurants i volien fer una “posada en escena” que cridés l’atenció sobre la situació de petits negocis com el d’ells. No volien, diuen, fer mal als agents de Mossos d’Esquadra que custodiaven l’edifici ni convertir la protesta en un atac directe a la institució política. També sostenen que no tenen cap vincle amb l’extrema dreta.

Els posts d’Instagram que ha penjat el restaurant anomenen la performance “Dessagnant l’hostaleria” i asseguren que han usat 50 litres de sang. Quatre dels manifestants han estat denunciats penalment.

Més informació

Comentaris

  Serafi Bandarra i Grataconys 09/11/2020 9:32 am
  Si es pot demostrar, que paguin els gastos de netege i el restaurant tancat.
  Ramon 09/11/2020 9:37 am
  Gent miserable que no sap ni escriure la seva llengua. Els bars gallecs semblen sovint que tinguin noms mal escrits en hispano-irlandès, no saben que hi ha gramàtiques i diccionaris ? "La guspira" en galaicoportuguès és "A faísca".
  El cit campejador 09/11/2020 10:39 am
  Que curiós, el moviment independentista Gallec, d'esquerra, prop a BNG, ataca a indepes.... Apa, si que esteu eixamplant la base....
  ¿ Ya no se recuerdan los miserables supremacistas cuando los espacios públicos se llenaban de mierda amarilla?. 09/11/2020 11:20 am
  Ah no, que eso era libertad de expresión.
   jordi 09/11/2020 11:42 am
   Ñordo deixa d'insultar i torna a la caverna
   JordiP 09/11/2020 12:35 pm
   Tontet, no és el mateix deixar merda a terra que embrutar tot l'edifici. No teniu paladar, invasors.
  Luisnomeacuerdo 09/11/2020 12:04 pm
  Hay que reconocer que han hecho un estupendo trabajo dejándolo acorde con los payasos de dentro. Pero que dignos se ponen los lazinazis cuando algo les afecta, ale id corriendo y llorando a denunciar a los tribunales de vuestro país, España. Je je je .
  JordiP 09/11/2020 12:43 pm
  No podien haver organitzat una queimada i un cremat simultanis al mig de la plaça? En comptes de muntar una manifestació simpatica que atregui partidaris munten una ordalía d'estropici i gamberrisme. Aquest és el tarannà hispano: fotre la pota tan profundament i tant sovint com sigui possible. Tothom estem al caire de la ruïna i la misèria o de la malatia i la mort, cebollos. Multa i càstic per a aquest incivilitzats. No tinc cap amic(ga) gallec(ga) que aprovi aquesta animalada. I en ting molts.
  jupp 09/11/2020 2:26 pm
  A Galícia hi ha de tot, fins i tot gent normal. Poca, però n'hi ha. En Franco, per exemple.
  Pere IV 09/11/2020 3:00 pm
  Com a bons espanyols que probablement no s'han dignat de dir "bon dia" en tot el temps que fa que viuen i mengen en aquesta terra, saben molt bé quins edificis han d'atacar sense que els costi un cèntim, un cop de porra o una nit d'estada a comissaria. No serien tan valents de fer-ho al Congreso de los Diputados, a la Moncloa o a la Zarzuela d'on, segons ells, de segur que no ens arriba res de dolent.

Nou comentari