Un grup d’ultradreta celebra l’atac al Palau de la Generalitat

Un canal d'ideologia feixista lloa l'acte vandàlic

Un grup d’ultradreta espanyolista ha publicitat aquest migdia imatges de l’atac amb pintura al Palau de la Generalitat, aplaudint l’acte vandàlic. Tot i no reivindicar-se obertament com a organitzadors de l’acte, el partit Recuperemos –que agrupa grups ultres com el Frente Nacional Identitario o el Partido Nacional Socialista Obrero Español– ha lloat el resultat de la protesta amb gran celeritat. El mateix compte difon habitualment fotografies d’Adolf Hitler i acudits racistes.

El grup podria estar per tant rere la convocatòria, tal com han assenyalat diversos usuaris a les xarxes socials. Els Mossos d’Esquadra afirmen no tenir constància de la ideologia dels manifestants, a diferència de la setmana passada quan el cos va confirmar que havien participat grups ultra als aldarulls del centre de Barcelona.

Difusió de l'atac en un grup de Telegram d'ultradreta / Telegram
Difusió de l’atac en un grup de Telegram d’ultradreta / Telegram

El llançament de pintura d’aquest diumenge l’ha protagonitzat tot just una desena de persones, indiquen fonts dels Mossos. Quatre han pogut ser detinguts i denunciats per deslluïment d’un bé immoble considerat Patrimoni Històric.

Un restaurant gallec, rere la protesta?

Tal i com es veu a les imatges enregistrades per RTVE, diversos dels manifestants portaven una samarreta negra amb un logotip a l’esquena. La mateixa peça de roba va ser vista divendres 30 d’octubre als disturbis on sí que els Mossos confirmen la presència ultra. Hores més tard TV3 ha desvetllat el misteri: el logotip correspon a un restaurant gallec de l’Hospitalet. Els impulsors han penjat també imatges a Instagram i han defensat que són famílies desesperades per la situació econòmica i que no tenen relació amb l’extrema dreta.

Mentre es llançaven les boles de pintura contra la façana, feien sonar música èpica i un manifestant llegia proclames en castellà en favor de la restauració i en contra de les restriccions. També han fet esclatar una traca i han llançat pintura al terra.

Més informació

Comentaris

  Ramon 08/11/2020 7:12 pm
  Per què l'esquerra no és mai "ultra" ni "extrema"?
  Cigalometre 08/11/2020 7:56 pm
  Si fossin indepes ja serien detinguts... Que tanquin ja la cosa aquesta, son tant inutils q ni aturar aixó poden, pero si fossin indepes ja estarien al trullo, tenen el cervell apodrit.
  Marbosch 08/11/2020 11:32 pm
  I els mossos on eren? Tocant-se els "dallonsses"? O és que fins i tot els donaven suport? Perquè ja seria la traca final!
  Montse 09/11/2020 11:11 am
  Perquè tota aquesta gentussa no és a la presó? tenen butlla per fer el que els roti?. I els mossos no haurien d'haver estat fent guàrdia a la porta de la Generalitat? Tot plegat fa pensar que al darrera de tots aquests aldarulls, no hi ha només l'extrema dreta, sinó que hi han interessos d'altre gent també, I no precisament independentistes!!-

Nou comentari