Un grup d’ultradreta espanyolista ha publicitat aquest migdia imatges de l’atac amb pintura al Palau de la Generalitat, aplaudint l’acte vandàlic. Tot i no reivindicar-se obertament com a organitzadors de l’acte, el partit Recuperemos –que agrupa grups ultres com el Frente Nacional Identitario o el Partido Nacional Socialista Obrero Español– ha lloat el resultat de la protesta amb gran celeritat. El mateix compte difon habitualment fotografies d’Adolf Hitler i acudits racistes.

El grup podria estar per tant rere la convocatòria, tal com han assenyalat diversos usuaris a les xarxes socials. Els Mossos d’Esquadra afirmen no tenir constància de la ideologia dels manifestants, a diferència de la setmana passada quan el cos va confirmar que havien participat grups ultra als aldarulls del centre de Barcelona.

Difusió de l'atac en un grup de Telegram d'ultradreta / Telegram
Difusió de l’atac en un grup de Telegram d’ultradreta / Telegram

El llançament de pintura d’aquest diumenge l’ha protagonitzat tot just una desena de persones, indiquen fonts dels Mossos. Quatre han pogut ser detinguts i denunciats per deslluïment d’un bé immoble considerat Patrimoni Històric.

Un restaurant gallec, rere la protesta?

Tal i com es veu a les imatges enregistrades per RTVE, diversos dels manifestants portaven una samarreta negra amb un logotip a l’esquena. La mateixa peça de roba va ser vista divendres 30 d’octubre als disturbis on sí que els Mossos confirmen la presència ultra. Hores més tard TV3 ha desvetllat el misteri: el logotip correspon a un restaurant gallec de l’Hospitalet. Els impulsors han penjat també imatges a Instagram i han defensat que són famílies desesperades per la situació econòmica i que no tenen relació amb l’extrema dreta.

Mentre es llançaven les boles de pintura contra la façana, feien sonar música èpica i un manifestant llegia proclames en castellà en favor de la restauració i en contra de les restriccions. També han fet esclatar una traca i han llançat pintura al terra.

Comentaris

  Ramon Novembre 08, 2020 | 19:12
  Per què l'esquerra no és mai "ultra" ni "extrema"?
  Cigalometre Novembre 08, 2020 | 19:56
  Si fossin indepes ja serien detinguts... Que tanquin ja la cosa aquesta, son tant inutils q ni aturar aixó poden, pero si fossin indepes ja estarien al trullo, tenen el cervell apodrit.
  Marbosch Novembre 08, 2020 | 23:32
  I els mossos on eren? Tocant-se els "dallonsses"? O és que fins i tot els donaven suport? Perquè ja seria la traca final!
  Montse Novembre 09, 2020 | 11:11
  Perquè tota aquesta gentussa no és a la presó? tenen butlla per fer el que els roti?. I els mossos no haurien d'haver estat fent guàrdia a la porta de la Generalitat? Tot plegat fa pensar que al darrera de tots aquests aldarulls, no hi ha només l'extrema dreta, sinó que hi han interessos d'altre gent també, I no precisament independentistes!!-

Nou comentari

Més notícies
El Palau de la Generalitat, ple de pintades de vermell després d'una protesta de treballadors de restauració / Bernat Vilaró - ACN

Atac amb pintura contra la Generalitat pel tancament dels bars

El gremi del sector condemna l'acció que acaba amb 4 persones denunciades pels Mossos
Furgons de la Brimo dels Mossos durant una manifestació a Via Laietana / Jordi Play

Demostració de força del cap dels Mossos per desincentivar les protestes contra les restriccions

Sallent mobilitza 18 equips de Brimo i ARRO per una manifestació de tot just cinquanta persones
Protesta de divendres passat contra les restriccions / Jordi Play

Mossos promet “molts més” antiavalots a les protestes contra les restriccions

Eduard Sallent atribueix els aldarulls a persones d'extrema dreta i hooligans

Denúncia a la fiscalia per pintades contra els jueus a Barcelona durant els aldarulls

El regidor Marc Serra avisa que "aquest és el rastre de la presència de grups neonazis" a les manifestacions d'ahir