Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’assassí dels sensesostre va clavar sis cops al cap a una de les víctimes mentre dormia
  • CA

Duia sempre una motxilla i feia servir armes d’un sol ús, que deixava abandonades al mateix lloc del crim. Eren barres de ferro o pals, segon els casos. I sempre atacava les víctimes mentre dormien, “de manera sorpresiva i violenta, sense possibilitats de defensa per a elles, ja que no s’han trobat signes d’actes defensius”. Aquests senyals podrien ser cops als braços, per exemple, ja que protegir-nos el cap i la cara amb els braços és un acte reflex quan ens ataquen. Però les víctimes no tenien ni l’ocasió d’intentar defensar-se. De fet, a la del carrer Casp li va arribar a clavar sis cops al cap amb el pal que portava, d’uns 70 centímetres.  Així actuava l’assassí en sèrie de persones sense llar, segons explica el jutge de guàrdia que ha enviat a la presó el detingut com a sospitós de ser l’autor d’aquests crims. En la seva interlocutòria, el titular del jutjat de primera instància i instrucció número 5 de Rubí, Sergio Gómez Borge, concreta el concepte de “violència desmesurada” que ja havien descrit els Mossos d’Esquadra després de la detenció.

L’escrit judicial també detalla que el cercle sobre el sospitós s’havia anat estrenyent al llarg de les cinc setmanes d’investigació: hi havia un dispositiu de vigilància per la zona de l’Eixample per on es movia l’homicida i, de fet, agents que en formaven part el van detectar quan fugia després de cometre l’últim crim, al carrer Rosselló amb Sardenya. Paral·lelament, uns veïns de l’edifici davant del qual va morir l’últim sensellar, havien avisat la policia i havien explicat que una estona abans s’havien creuat amb un home amb actitud agressiva que, instants després de passar pel seu costat, va girar cua i va començar a caminar cap a ells i cap on hi havia el sensesostre dormint. Van tenir por que els ataqués i es van ficar a casa ràpidament, i minuts després van mirar per la finestra i van veure que la persona sense llar tenia sang pel voltant. Amb tots els dispositius policials activats, els agents van localitzar el sospitós i el van detenir dues hores després a les Planes, on havia fugit amb un autobús nocturn. El viatge a la inversa, de les Planes a Barcelona, l’havia fet a la tarda amb tren, amb els Ferrocarrils de la Generalitat. I les càmeres revelen que es va aturar un moment al baixador de Vallvidrera a recollir un pal, segurament la seva última arma.

El detingut nega els fets però no convenç el jutge

El jutge, a més de recollir detalls sobre el cas que impliquen el detingut –hi ha imatges de càmeres de videovigilància que el delaten amb força claredat, segons l’escrit judicial–, explicita que l’arrestat s’ha “limitat” a negar els fets però no ha donat cap explicació explicació que justifiqui la seva presència als llocs dels fets.

Un jutge ordena requisar la caravana

L’últim moviment de la investigació ha sigut, aquest dijous a la tarda, l’ordre judicial d’endur-se la caranava del detingut del lloc de les Planes on està aparcada i portar-la a un dipòsit on quedi preservada, per si cal tornar-hi a buscar més proves, malgrat que els investigadors ja l’han escorcollat dues vegades, dimarts i avui mateix. Una grua s’ha desplaçat aquesta tarda a aquest barri modest de Sant Cugat que està tenint un protagonisme mai vist per endur-se el vehicle.

Més notícies
El jutge envia a la presó el detingut pels crims dels sensesostre
Notícia: El jutge envia a la presó el detingut pels crims dels sensesostre
Comparteix
El detingut ha sigut interrogat pel jutjat de guàrdia Rubí perquè va ser detingut a Sant Cugat | Ho ha fet mitjançant videoconferència a causa de la pandèmia de Covid-19
Els Mossos asseguren que l’assassí de persones sense llar actuava “amb violència desmesurada”
Notícia: Els Mossos asseguren que l’assassí de persones sense llar actuava “amb violència desmesurada”
Comparteix
La col·laboració ciutadana ha sigut clau per a la detenció del sospitós, que vivia en una caravana a Sant Cugat
Cau el sospitós dels assassinats en sèrie de persones sense llar
Notícia: Cau el sospitós dels assassinats en sèrie de persones sense llar
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra han atrapat el presumpte homicida aquesta matinada, hores després de l'últim cas
Quart sensesostre assassinat en poc més d’un mes a l’Eixample
Notícia: Quart sensesostre assassinat en poc més d’un mes a l’Eixample
Comparteix
Han trobat un jove mort a la cruïlla dels carrers Sardenya i Rosselló

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa