Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quart sensesostre assassinat en poc més d’un mes a l’Eixample
  • CA

Quart sensesostre assassinat en poc més d’un mes a l’Eixample. Aquest dilluns, entre un quart i dos quarts de dotze de la nit aproximadament, algú ha matat un jove sensellar a la cruïlla dels carrers Sardenya i Roselló. L’atac ha deixat ferida crítica la víctima mortal i quan la policia i els serveis mèdics han arribat, tot i haver-lo trobat amb vida, no han pogut fer res per salvar-lo. 

Si els Mossos d’Esquadra ja sospitaven que darrere d’almenys dos dels homicidis anteriors podria haver-hi el mateix responsable, el modus operandi torna a ser similar. Matar a cops amb un objecte contundent un sensesostre al carrer. Segons ha apuntat SER Catalunya, l’arma del crim aquesta vegada hauria estat un martell. Veïns de diverses primeres plantes de tota la cruïlla, però, coincideixen a assenyalar un que no s’ha sentit res. Ni un crit ni un forcejament sonor. La primera notícia d’algun fet extraordinari els ha arribat en sentir les sirenes policials. Per això, sospiten que la víctima podria ser que estigués dormida quan ha rebut l’atac. 

Després del crim, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han intentat trobar l’agressor pels carrers del voltant. Fins i tot han aturat alguns sospitosos i els han comparat amb la figura que una testimoni visual apuntava haver vist fugir, ha pogut saber aquest diari. Finalment, però, se’ls ha deixat anar en descartar inicialment que cap d’ells fos l’autor del crim. 

Una de les veïnes d’aquesta cruïlla que aplega just la divisió entre els districtes de Gràcia i l’Eixample tenia la finestra oberta i tindria perfecta visió de l’homicidi. Estava al costat de la finestra i parlava amb una amiga per vídeotrucada, sense auriculars. Tanmateix, assegura que no ha sentit ni vist res. “Estic segura que ell estava dormint. Si no, no m’explico tant de silenci”, es repeteix. Tant ella com dues veïnes més i un rodamón apunten la mateixa descripció de la víctima: un home d’uns 30 anys, de constitució forta, discret, amb accent francès i que només feia al voltant d’un mes que dormia en el punt on ha estat assassinat avui, davant del forn de pa Farina & Sons, al número 342 del carrer Sardenya.

Tan sols una estona abans de ser mort, el sensesostre s’havia apropat a veure un altre home que viu uns metres més enllà, també a l’intempèrie, a l’entrada d’un pàrquing. Li havia portat una cervesa com a regal i s’havia fet una cigarreta ell mateix. “Estava clar que no anava begut ni res. Estava bé. Perfecte. I una estona després, m’he trobat que l’havien matat. Ni tan sols sabia el seu nom. Feia un mes que ens coneixíem, només. Ara jo no sé què fer. Com he de dormir amb aquesta por?”, reflexiona en veu alta el Florin. 

Els tres casos anteriors

Té coneixement dels altres casos. Al primer, la mitjanit del 18 al 19 de març, van matar un sensesostre a la porta d’un supermercat al carrer Sardenya, entre València i Aragó. En aquell cas, la Guàrdia Urbana va detenir un sospitós, que era un altre rodamon, però després va quedar lliure per falta de proves. El 16 d’abril, un altre sensellar va morir de forma violenta a la porta d’un bar a tocar de L’Auditori, al barri del Fort Pienc. I avui un home apareix mort en circumstàncies similars en un altre punt de l’Eixample. I la matinada del 18 d’abril una tercera víctima, amb signes de violència al cap, va aparèixer morta al carrer Casp, entre passeig de Gràcia i Pau Claris. 

El primer en alertar del fet d’aquesta nit ha estat l’activista pels drets del sensesostre Lagarder Danciu, en una piulada a Twitter. Molt a prop d’on han succeït dos dels crims està ubicada la Casa de Cadis, on hi conviuen una vintena de persones sensel llar. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa