Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Artadi crida a actuar contra la inseguretat per frenar l’extrema dreta
  • CA

Elsa Artadi tem que la inseguretat doni ales a l’extrema dreta a Barcelona. La líder de Junts a l’Ajuntament de Barcelona i pròxima alcaldable dels junters en les municipals de 2023 ha reclamat abordar la delinqüència a Barcelona per impedir que Vox trobi nínxols on arrelar per pescar suports a la ciutat. “Combatre la inseguretat també és combatre l’extrema dreta“, ha postulat Artadi en un acte del partit, en què la dirigent de Junts a l’Ajuntament ha parlat sobre seguretat amb la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, la cap de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras i l’exconseller d’Interior i extinent d’alcalde Seguretat Joaquim Forn.

En la seva intervenció, l’alcaldable independentista ha alertat del risc que l’ultradreta trobi un trampolí en la preocupació per la delinqüència per créixer a Barcelona i irrompre a l’Ajuntament d’aquí a un any després dels comicis. “No podem deixar aquest debat exclusivament en mans d’aquells que se n’aprofitaran de manera populista i demagògica per guanyar quatre vots a costa de la por“, ha adduït Artadi, que ha recordat que la inseguretat continua figurant com el neguit que més manifesten els veïns enquestats al Baròmetre municipal, que l’Ajuntament elabora cada sis mesos.

Atribueix a Colau una “tempesta perfecta”

La dirigent dels junters ha opinat que “les esquerres” tracten “acomplexadament” el problema. “Comuns i socialistes han mirat cap a una altra banda davant la degradació de la ciutat“, ha carregat Artadi contra el govern municipal, a qui ha culpat d’atiar “una tempesta perfecta” contra la policia municipal. “Amb una mà fomenten i emparen la gent a ser incívica, i amb l’altra frenen la Guàrdia Urbana“, ha adduït la regidora de Junts.

Encara més, Artadi creu que el govern de l’alcaldessa Ada Colau “ha desempoderat la Guàrdia Urbana”. “Han deixat de donar-li cobertura institucional i l’han llençat als peus dels cavalls de l’incivisme“, ha criticat la dirigent de Junts, que ha afirmat que “amb els Governs de Colau, i el suport del PSC, la percepció d’inseguretat i els índexs de victimització estan disparats”.

“Amenaça contra la llibertat”

Per altra banda, Artadi ha advertit que “la inseguretat és la primera amenaça contra la llibertat a Barcelona“. Ho és “contra la llibertat de moviments, la llibertat de poder anar on vulguis quan vulguis, la llibertat sexual, la llibertat econòmica, la llibertat laboral”, ha enumerat l’alcaldable, que ha recalcat que “sense seguretat no hi ha llibertat per a desenvolupar cap projecte”. La dirigent ha postulat que els problemes de seguretat no tenen perquè ser “una condemna” inexorable.

La líder de Junts al consistori també ha opinat que la inseguretat “té un fort component de desigualtat”. “Afecta més les classes populars i els barris menys afavorits, perquè les persones amb més recursos es poden pagar mesures de seguretat privada“, ha desenvolupat.

En aquest sentit, Artadi ha classificat les mesures per contenir la delinqüència com una “política social de primer ordre“. A més, ha considerat que “és més probable que es cometin delictes en un barri degradat, abandonat i brut que en un barri net, patrullat i cívic”.

Més notícies
L’espionatge de la incomunicació
Notícia: L’espionatge de la incomunicació
Comparteix
El debat sobre Pegasus a Barcelona evidencia l'absència de fronts comuns entre els 7 partits de l'Ajuntament
Les antigues casernes de Sant Andreu, on s'atrinxeren els antics legionaris / Jordi Play
Colau es nega a reallotjar els Legionarios per ser “nostàlgics” de Franco
Notícia: Colau es nega a reallotjar els Legionarios per ser “nostàlgics” de Franco
Comparteix
L'alcaldessa rebutja la petició del PP de reubicar els exmilitars, pendents de desallotjament
Últim viatge del tren de la sèrie 1000-1100
Crònica d’una mort anunciada: l’adéu silenciós de la sèrie 1100 del metro
Notícia: Crònica d’una mort anunciada: l’adéu silenciós de la sèrie 1100 del metro
Comparteix
L'últim tren de la sèrie 1000-1100 que quedava a les cotxeres de la Vall d'Hebron es desballesta aquest dijous, un més a la llista de vehicles històrics perduts de Barcelona
Ada Colau, Elsa Artadi i Ernest Maragall, abans del debat a Betevé en una imatge d'arxiu. / ACN (Nazaret Romero)
Barcelona condemna el cas Pegasus en defensa de Maragall i Artadi
Notícia: Barcelona condemna el cas Pegasus en defensa de Maragall i Artadi
Comparteix
El PSC dona l'esquena a comuns i independentistes en una declaració de rebuig a la trama d'espionatge

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa