Antiavalots dels Mossos desallotgen un altre ‘botellón’ massiu a Sants

La policia ha intervingut al parc de l'Espanya Industrial, epicentre de les aglomeracions a la Festa Major

Agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra s’han desplegat aquest divendres a la matinada per desallotjar les persones que es concentraven bevent i fent festa al parc de l’Espanya Industrial, al barri de Sants, on es celebra la Festa Major fins aquest dissabte. Durant la nit es van tornar a congregar una gran quantitat de joves, sense mantenir les distàncies de seguretat per prevenir possibles contagis de Covid i molts sense dur la mascareta.

Els Mossos expliquen que es tracta del dispositiu habitual de buidatge que actua durant l’estiu i, en especial, durant les festes perquè els equips de neteja puguin accedir-hi. Alguns dels presents s’han encarat amb els agents i els han llançat ampolles. A banda, un noi ha resultat ferit al ser apunyalat en un altre indret de Sants. Els Mossos han detingut a l’autor del delicte, ha informat TVE.

La policia parla d’algun “petit incident” amb concentrats que es negaven a marxar-se i que volien seguir allargant la festa. En tot cas, acota que són habituals en aquestes intervencions.

En el moment en què els agents han accedit a la plaça per dispersar la multitud, es calculava que podien estar-se desenes de persones al parc, segons Kit Radio Internacional.

L’Ajuntament ha informat que li consta l’actuació policial pels botellons, que es van fer habituals en la Festa Major de Gràcia aprofitant la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’aixecar el toc d’alarma i que ara s’han traslladat a Sants. El parc de l’Espanya Industrial ha estat un punt força concorregut les darreres nits, des que la Festa Major del barri va començar dimarts. La setmana passada també es va aglomerar gent fins a altes hores de la matinada durant les festes de Gràcia.

Experts com el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha augurat un increment de casos en les pròximes setmanes pels botellons que han proliferat al finalitzar el confinament nocturn. Per la seva banda, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va afirmar que les imatges de les places plenes de gent de gresca a Gràcia no li havien agradat gens, com ja va afirmar després dels tres festivals de música multitudinaris d’aquest estiu, inclós el Cruïlla, al parc del Fòrum.

Més informació

Comentaris

  Víctor, emprenyat. 27/08/2021 2:25 pm
  Les "nenes i nens" que "gaudeixen" dels consums d'alcohol i drogues diverses als botellons garantitzen la plena ocupació al sector de la salud. Fins que aquest es "planti" justificadament o no. Ho decidirà també els polítics o els tribunals, bé, tant se val. Els morts podran dir allò tan ximple de "que me quiten lo bailado".
  Ricard 27/08/2021 3:08 pm
  Deuen ser els que van aplaudir Colau.
  miquel puigpelat 27/08/2021 8:04 pm
  B O T E L L O T S !!!!!!!!!!!! El català semicorrecte, passa'l.
  Botle 2 27/08/2021 8:28 pm
  Son els que compateixen farlopa amb els mossos,

Nou comentari