Trilla prediu un augment de contagis de Covid per culpa dels ‘botellons’

El responsable de l'Hospital Clínic creu que "serà pràcticament impossible" arribar a la immunitat de grup

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha alertat aquest diumenge que els botellons dels darrers dies provocaran un augment de contagis entre els joves. Ho ha dit en una entrevista a Rac1, on ha augurat que podria afectar sobretot aquells grups que estan per sota dels 40 anys i no tenen “taxes de vacunació prou altes” per frenar la transmissió.

Trilla ha admès que les trobades a l’aire lliure “tenen menys risc”, però també ha recordat que la variant Delta és “molt més contagiosa”. “No és difícil que en aquestes reunions s’aplegui gent que, tot i trobar-se bé, tingui el coronavirus i el pugui transmetre”, ha afegit.

Pel que fa a la immunitat de grup, ha assenyalat que serà “pràcticament impossible arribar-hi” amb la pèrdua d’efectivitat de les vacunes pel que fa a la protecció del contagi. Considera, però, que amb la vacunació es dificultarà la circulació del virus i hi haurà menys pressió assistencial. “Aquesta situació ens podria permetre tornar a una certa normalitat”, ha dit.

Sobre la fi del toc de queda, Trilla ha considerat que s’hauria de fer un “esforç per equilibrar” determinats drets amb determinades obligacions. “El que cal és que el Departament de Salut i els tribunals parlin obertament”, ha conclòs.

Més informació

Comentaris

  Albert Berrio 22/08/2021 5:03 pm
  Això ho sap tothom menys els jutges espanyols.
  Chuches y fecals Ñordos UNITS. 22/08/2021 8:45 pm
  Gràcias por blanqueranos que andamos muy sucios últimamente ....
  "Botellon" = castellanada 22/08/2021 9:05 pm
  Sembla mentida que sigueu tan ignorants ! Trompa, entrompada, borratxera, pítima, turca, torradora, paperina / en grup, grupal, col·lectiva. multitudinària. fer / adorar Sant Roro, sant Rorro

Nou comentari