El Col·legi de Metges de Barcelona alerta del risc de repunt de contagis després de la fi del toc de queda

S'ofereix als jutges perquè tinguin en compte criteris epidemiològics al decidir sobre restriccions per la Covid

La negativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a allargar el toc de queda a Barcelona i bona part del país no satisfà a veus referents de la medicina. Entre elles, es troba el Col·legi de Metges de Barcelona, que ha alertat del risc que els contagis per coronavirus tornin a elevar-se en les pròximes setmanes després d’aixecar-se el toc de queda a la capital i gran part de Catalunya aquesta passada nit.

El vicepresident del Col·legi de Metges, Jaume Sellarès, s’ha manifestat preocupat en una entrevista a Catalunya Informació per la resolució del TSJC. Sellarès s’ha mostrat partidari d’haver prorrogat el confinament nocturn. En aquest sentit, ha proposat “afavorir el diàleg” entre jutges i facultatius per ponderar decisions en què sovint xoquen drets fonamentals i recomanacions sanitàries.

“En el camp de la judicatura, els experts són els jutges, però en el terreny de la ciència ho són els metges. Amb aquesta col·laboració es podria facilitar que els conceptes epidemiològics siguin entesos per tota la judicatura, i que el debat jurídic sigui també entès pels metges”, ha adduït Sellarès.

Alhora, el directiu del Col·legi de Metges de Barcelona ha afirmat que no és moment de plantejar-se reobertures d’establiments. El sector de l’oci nocturn ha reclamat poder tornar a aixecar la persiana al decaure el toc de queda i el Gremi de Restauració de Barcelona ha defensat que es permeti allargar l’horari a l’hosteleria. “Encara hi ha molts contagis i molta pressió assistencial als hospitals i les UCI”, ha brandat Sellarès.

Trilla, també en contra

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, també s’ha manifestat sobtat pel veto de la Justícia a prorrogar la prohibició a circular a la via pública entre la 01.00 i les 06.00 hores. “La judicatura hauria d’entendre que la situació és prou complexa i que els epidemiòlegs els podem ajudar. D’acord que s’han de defensar els drets indiviudal, però ens trobem en una situació d’excepcionalitat com ho és aquesta pandèmia”, ha remarcat Trilla a Catalunya Ràdio, que ha avisat que derogar el confinament nocturn “és una recepta per tornar a augmentar casos i contagis”.

Més informació

Nou comentari