‘Botellons’ fins ben entrada la matinada a Barcelona després d’aixecar-se el toc de queda

La policia desallotja gent fent festa al carrer a Gràcia i Ciutat Vella fins a altes hores de la matinada

Després de la fi del toc de queda ordenada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, els botellons i els desallotjaments de grups de persones de festa s’han allargat aquesta passada nit fins ben entrada la matinada a diferents punts de Barcelona. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han dispersat unes 4.100 persones a tota la ciutat, de les quals unes 2.000 eren a Gràcia, que celebra la seva Festa Major. Els agents han intervingut sobretot a places de Ciutat Vella i Gràcia, ha precisat el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, en declaracions a Rac 1.

Batlle ha reconegut que “la nit ha sigut una mica més moguda que les anteriors”, però ha jutjat que era “lògic” per la suspensió del confinament nocturn. “Dins dels paràmetres de les festes de Gràcia, ha estat una nit normal”, ha considerat. Grups nombrosos de joves han perllongat la gresca als carrers de Gràcia més enllà de les 00.30 hores, quan finalitzen els actes programats de la Festa Major.

“Aquestes imatges nos ens agraden”, ha aprofundit Batlle en una altra entrevista, a Catalunya Ràdio, on ha dit que s’han produït “concentracions excessives” i alguns “actes d’incivisme”. A les places de la Virreina, del Diamant i de John Lennon és on s’ha detectat més gent concentrada. El tinent d’alcalde ha apel·lat a la “responsabilitat de la ciutadania” i ha remarcat que, encara que el TSJC hagi aixecat les restriccions a la mobilitat d’01.00 a 06.00 hores a Barcelona i altres localitats, “ha validat la resta de mesures, com l’horari màxim per tancar establiments i la limitació a 10 persones en les reunions“.

Després que el TSJC tombés el toc de queda a bona part de Catalunya, Batlle ha opinat que caldria “afinar alguns aspectes legislatius” per “fer compatible el respecte als drets fonamentals i l’emergència sanitària”. El tinent d’alcalde ha enfatitzat que va ser “l’autoritat sanitària” qui va recomanar allargar el confinament nocturn.

Davant la possibilitat que la Generalitat maniobri per restablir el toc de queda, Batlle ha declarat que el criteri de l’Ajuntament és primar “els criteris sanitaris”. Quant a la petició de l’oci nocturn de poder reobrir locals per contribuir a prevenir botellons, ha puntualitzat que “s’ha d’estudiar amb rigor'”. “Tot el que suposi alleugeriment sobre l’espai públic pot ser bo, però sense fórmules màgiques”, ha esgrimit.

Més informació

Comentaris

  FRAN BCN 20/08/2021 10:25 am
  Gràcies TSJ, per.donar ales als.gamberros i no deixar-nos dormir...
  Si trobeu el vostre CAP col.lapsat, ja ho sabeu: 20/08/2021 10:40 am
  Aneu al TSJC, allà us solucionen des d'una amigdalitis a un infart. Són unes eminències!
  Anònim 20/08/2021 11:02 am
  Aixi no acabarem mai. Entre els jutges i els imbecils arribarem en breu a la sisena. Es al.lucinant....
  Dani_Andreuenc 20/08/2021 11:03 am
  Així no acabarem mai. Entre els jutges i els imbecils, en breu arribarem a la sisena. No hi ha dret! I com sempre acatant i abaixant-nos els pantalons.
  Jutges, acabareu matant gent? 20/08/2021 12:09 pm
  Jutges, tots els contagis, ingressos i morts de més van a càrrec vostre. Us haurem de jutjar. Teniu tota la informació per saber que provocareu morts, això és prevaricació, oi? O encara més greu, assassinats?
  Tripartit no, gràcies 20/08/2021 12:40 pm
  "Botellon" és una xarnegada, "botellot" és catanyol. Trompa, entrompada, turca, torradora, borratxera, pítima, en grup, multitudinària, col·lectiva, massiva etc ...o com en diuen al País Valencià, fer / adorar Sant Roro /Sant Rorro
  I un bé negre 20/08/2021 12:50 pm
  Si no hi ha toc de queda per què impedeixen que hi hagi gent al carrer? Ja es veu que l'emergència sanitària és una excusa per impedir que els joves facin festa, fins i tot les tradicionals de Gràcia. I encara hi ha feixistes que els titllen de gamberros.
   FRAN BCN 20/08/2021 1:18 pm
   Si fer un comentari sobre que molts joves es passen tres pobles en festes i botellons i fan el gamberro i no deixen dormir els veïns, llavors ets un feixiste. I tu, què ets , be negre? ANARQUISTA?, passota? Etc

Nou comentari