Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona compensarà la fi del toc de queda amb més policies de matinada

L’Ajuntament de Barcelona ajustarà els dispositius policials a l’aixecament del toc de queda a la ciutat, després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i concentrarà més efectius a partir de les 2 de la matinada i fins a les 6 del matí. Ho han explicat el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, i el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’intendent major Pedro Velázquez. Batlle ha admès que si bé basaven la petició de mantenir el toc de queda en “criteris sanitaris”, en la situació actual era “més dificultós” justificar-ne la continuïtat des del punt de vista sanitari. El tinent d’alcaldia de Seguretat ha apel·lat al “civisme” de la població quan s’aixequi el toc de queda, aquest divendres.

La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra ajustaran els dispositius policials després que el TSJC hagi tombat aquest dijous la continuïtat del toc de queda a la majoria de municipis i només l’autoritzi en 19 dels 148 on el Govern demanava aplicar la mesura. Un dels municipis on tornarà a estar permesa la mobilitat no essencial d’1 h a 6 h és la capital catalana, a partir de la propera matinada.

Velázquez ha indicat que el nombre d’agents dels dispositius policials no variarà, sinó que el que faran és reforçar-los perquè tinguin una major presència en la franja de les 2 de la matinada a les 6 del matí. Segons el cap de la Urbana, són un miler d’agents els que treballen en dispositius entre setmana i uns 600-650 en cap de setmana. Fins ara, amb el toc de queda, els responsables policials consideraven l’horari de major intensitat fins a les 3 de la matinada, ha explicat.

L’intendent major ha assenyalat que les zones prioritàries dels dispositius són algunes places de Ciutat Vella, les platges i la festa major de Gràcia i la de Sants, que començarà en els propers dies. Velázquez ha destacat que l’objectiu és evitar “situacions de massificació greu” i ha assegurat que intenten actuar “entre l’autoritat i la coresponsabilitat”.

Preguntats per les festes de Gràcia, Batlle ha reconegut que hi ha hagut “en alguns moments un excés de persones en l’espai públic” i que en algunes ocasions no s’han mantingut les normes de la covid-19, però ha fet un balanç “positiu” de com s’estan desenvolupant i ha destacat que “no hi ha hagut incidents significatius”, tot i que aquesta passada nit s’han desallotjat unes 1.300 persones per incomplir el toc de queda.

Batlle ha recordat que, si bé s’aixeca el toc de queda i que ha millorat l’evolució de la covid-19 en les darreres setmanes, la pandèmia no ha acabat i cal mantenir les altres mesures per prevenir contagis. També ha animat a vacunar-se.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa