Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Güerri avisa que no n’hi ha prou amb els 10 milions de vacunes administrades a Catalunya
  • CA

El cap del servei de malalties infeccioses de l’Hospital del Mar, Robert Güerri, ha advertit aquest diumenge que els 10 milions de vacunes que s’han administrat fins ara a Catalunya no són suficients per contenir la pandèmia. En una entrevista a Catalunya Ràdio, l’expert ha apuntat a les noves variants del coronavirus, com la Delta, i al descens en el ritme de vacunació durant les vacances per defensar que cal estendre la immunització més enllà del 70% de la població, el percentatge que s’havia fixat en principi per aturar la transmissió del patògen.

“La variant Delta, un cop més, ha vingut a canviar els escenaris. [El 70%] ja no és suficient, necessitem vacunar i vacunar molt més. Es parla que s’ha d’anar a més del 90% de la població per aturar la transmissió comunitària del virus, i queda molt fer”, ha observat Güerri, que ha lamentat que la immunització s’hagi alentit a causa de les vacances.

“Pràcticament no hi ha llista d’espera i no està continuant la vacunació de forma massiva com hauria de ser. Això és perquè hi ha gent no vacunada que no s’està vacunant”, ha explicat el facultatiu. Güerri ha destacat que la majoria dels pacients greus que s’atenen als hospitals no estan vacunats.

Més notícies
El tinent d'alcaldia Albert Batlle, en imatge d'arxiu / David Zorrakino (Europa Press)
Barcelona compensarà la fi del toc de queda amb més policies de matinada
Notícia: Barcelona compensarà la fi del toc de queda amb més policies de matinada
Comparteix
Batlle admet que justificar la mesura des del punt de vista sanitari era "més dificultós" en la situació actual
Magda Campins, cap d'Epidemiologia i Medicina Preventiva de l'Hospital Vall d'Hebron, en una imatge d'arxiu / Hospitall Vall d'Hebron
Campins alerta sobre la covid en embarassades: “Hem tingut moltes gestants ingressades”
Notícia: Campins alerta sobre la covid en embarassades: “Hem tingut moltes gestants ingressades”
Comparteix
L'epidemiòloga retreu el comportament dels participants en aglomeracions a les festes de Gràcia: "Em fa pena i m'angoixa"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa