Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Amuntegats a la zona de bany per a persones amb discapacitat a Nova Icària
  • CA

La calor extrema ha omplert les platges de Barcelona els últims dies, atepeïdes de gent que intenta refrescar-se de les temperatures intenses de la persistent onada sufocant. També s’ha omplert l’espai reservat per al bany adaptat per a persones amb discapacitat que s’habilita a la platja de Nova Icària. La plataforma Accessibilitat Ciutat i Platges Barcelona ha advertit de l’amuntegament de banyistes que es produeix els últims dies sota la pèrgola que dona ombra al tram habilitat. Per a l’organització, és la prova fefaent que manca espai per a banyistes amb mobilitat reduïda.

La plataforma ha publicat imatges a les xarxes socials que retraten la gran quantitat de gent que s’aplega sota el tendal. L’entitat considera que l’aglomeració doma la raó a la queixa que ve expressant des de fa setmanes, en què ha reiterat que la superfície condicionada a la costa de la capital per al bany assistit és insuficient. En especial, recalca que els banyistes continuen a l’espera que s’instal·li el canviador promès per a persones amb discapacitat que l’Ajuntament es va comprometre a emplaçar a la platja de Sant Miquel.

Un mòdul compromès i pendent

Per a la plataforma, la construcció del mòdul a Sant Miquel és imprescidible per descongestionar la Nova Icària, on acostumen a concentrar-se els banyistes amb problemes de mobilitat. S’apleguen allà perquè és on disposen de canviador amb lavabo, dutxa i camilla. També hi acostumen a anar grups de residents de centres assistencials, que requereixen de suport per banyar-se.

El govern municipal es va comprometre a instal·lar un canviador similar a la platja de Sant Miquel fa més de tres mesos. Accessibilitat Ciutat i Platges Barcelona ja es va queixar que la temporada de bany comencés a primers de maig sense comptar amb la barraca de bany, pendent des que es va anunciar a principis d’abril.

L’Ajuntament va al·legar que el mòdul es plantaria a la platja durant la segona quinzena de juliol, que just ha arrencat aquest cap de setmana. L’executiu municipal sosté que ja va avisar a la plataforma que caldria esperar fins a la segona meitat d’aquest mes per edificar el canviador. L’entitat ho nega i, a més, creu que està injustificat haver posposat fins ara la construcció de la instal·lació, que fa temps que reivindica.

Més notícies
La platja de Llevant
Neguit a la platja de gossos per la contaminació sota la sorra de Llevant
Notícia: Neguit a la platja de gossos per la contaminació sota la sorra de Llevant
Comparteix
L'Ajuntament descarta informar els banyistes sobre la troballa i insisteix a negar cap mena de risc, mentre la plataforma Espai Gos reclama saber si els animals corren perill
Banyistes a la platja de la Nova Mar Bella, en una imatge d'arxiu / Vicente Zambrano González
Barcelona descarta analitzar si hi ha contaminació perillosa a més platges
Notícia: Barcelona descarta analitzar si hi ha contaminació perillosa a més platges
Comparteix
Desestima la petició veïnal d'investigar també la sorra de la Mar Bella i la Nova Bar Bella perquè sosté que els resultats de la platja de Llevant són "favorables"
Un treballador fent tasques de prevenció d'incendis al Parc Natural de Collserola / AMB
Els Bombers de Barcelona, en alerta pel risc d’incendi per l’onada de calor
Notícia: Els Bombers de Barcelona, en alerta pel risc d’incendi per l’onada de calor
Comparteix
Mobilització als parcs de la ciutat per la possibilitat "alta" de foc a zones boscoses
Una imatge d'arxiu de passatgers esperant un vol a l'aeroport del Prat / Europa Press
Les aerolínies amb més risc de patir cancel·lacions de vols aquest estiu
Notícia: Les aerolínies amb més risc de patir cancel·lacions de vols aquest estiu
Comparteix
Un estudi descobreix les companyies que més sortides han anul·lat aquest juliol, com ha passat també al Prat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa