Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament, sobre el tancament dels búnquers: “Volem canviar el públic”

L’Ajuntament ja ha posat data al tancament nocturn del Turó de la Rovira, conegut popularment com els búnquers del Carmel. A partir del pròxim 2 de maig, cap persona podrà accedir-hi entre les 19.30 i les 9.00 hores, en horari d’estiu, i entre les 17.30 i les 9.00h, en horari d’hivern. Una decisió que, tot i que és esperada per molts veïns, no gosa de consens veïnal. La regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, ha assegurat aquest matí que hi ha cinc associacions de veïns properes a favor del tancament i una en contra, unes afirmacions que diverses fonts veïnals consultades pel TOT Barcelona desmenteixen. “Vam dialogar molt i finalment, com a regidora, vaig considerar que era el millor”, ha explicat Alarcón davant dels periodistes. De fet, cal recordar que aquesta mesura no compta amb el consens veïnal, ja que no acaba de convèncer molts dels residents del Turó de la Rovira i del Carmel, que temen que amb aquesta clausura s’acabi per reactivar el polèmic projecte del parc dels Tres Turons.

L’objectiu del tancament és “substituir les festes il·legals per un tipus de públic que vingui més per la visita cultural o la recuperació de la memòria històrica”. Durant el dia s’hi podrà accedir per sis portes que, a dos quarts de vuit del vespre quedaran tancades a tots els públics, també pels veïns de la zona. La Guàrdia Urbana serà l’encarregada, durant els primers mesos, de desallotjar l’espai a l’hora indicada i de tancar la zona de nit. Alarcón també ha detallat que es penjaran cartells en llocs pròxims al mirador indicant l’horari. També ha especificat que, ara per ara, no hi haurà canvis en el dispositiu de seguretat actual, que recentment ha incrementat els agents que patrullen per la zona.

1,6 milions d’euros

La instal·lació d’aquestes tanques –que tenen dos metres d’alçada i estan formades per barres massisses d’acer de tres centímetres de diàmetre– ha tingut finalment un cost total de prop d’1,6 milions d’euros. En les darreres setmanes s’havia incrementat el setge policial als visitants de l’entorn, aturant festes il·legals que utilitzaven el mirador com a discoteca, fent malbé l’entorn i esgotant la paciència dels veïns més pròxims a la zona.

Crítiques veïnals a la gestió de l’espai

La setmana passada, el Consell Veïnal del Turó de la Rovira va emetre un comunicat amb set mesures que consideraven adients per frenar la massificació d’aquest espai. Entre altres coses, reclamaven mesures a llarg termini que vagin més enllà d’un augment policial que freni l’arribada massiva de visitants i, justament, criticaven el tancament de l’espai que programa l’Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa