Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els búnquers del Carmel tancaran de nit a partir del 2 de maig

El tancament nocturn dels búnquers del Carmel es farà efectiu a partir del pròxim 2 de maig. Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat fet públic aquest dilluns al matí, la previsió és que aquesta mateixa setmana acabin les obres per instal·lar les tanques al voltant de les antigues bateries antiaèries, de manera que la setmana que ve ja es podrà estrenar aquesta clausura de l’espai durant la nit per evitar les aglomeracions i festes il·legals que des de fa prop d’un mes s’estan produint pràcticament cada dia a la zona.

Amb aquesta mesura, el recinte estarà obert cada dia entre les 9.00 i les 19.30 hores, en horari d’estiu, i entre les 9.00 i les 17.30 h, en horari d’hivern. En paral·lel, la Guàrdia Urbana preveu adaptar el dispositiu per continuar mantenint la convivència i evitar concentracions de visitants i conductes incíviques a les bateries antiaèries o a altres àmbits del seu entorn.

La instal·lació d’aquestes tanques -que tenen dos metres d’alçada i estan formades per barres massisses d’acer de tres centímetres de diàmetre- ha tingut finalment un cost total de prop d’1,6 milions d’euros i s’ha realitzat amb l’objectiu de garantir la seguretat i la convivència entre un punt d’atracció històrica i paisatgística i les persones que viuen en aquesta zona. Per poder accedir a l’espai dels búnquers s’han habilitat fins a sis portes diferents en diferents punts del Turó de la Rovira i la previsió és que durant el mes de maig se’n pugui instal·lar una altra a la zona nord de les bateries antiaèries.

Les portes estan situades en aquests punts:

  • Carrer Marià Labèrnia.
  • Carrer Labèrnia, escales cap a la residència d’oficials.
  • Vessant sud, accés al mirador.
  • Vessant sud, accés cap al dipòsit d’aigua.
  • Camí Oest, accés cap a la vessant nord.
  • Vessant Nord, accés cap al centre d’informació del MUHBA

Una mesura que no acaba de convèncer

Cal recordar que el tancament dels búnquers és una mesura que no acaba de convèncer el veïnat del Turó de la Rovira i del Carmel, que tem que amb aquesta clausura s’acabi per reactivar el polèmic projecte del parc dels Tres Turons, expulsant així els últims supervivents del passat barraquista del Carmel i enderrocant prop de 300 habitatges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa