Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament reposa per tercer cop el faristol antifranquista de Via Laietana
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha reposat per tercer cop el faristol antifranquista de Via Laietana, instal·lat davant la prefactura de la Policia Nacional per assenyalar que va ser un espai de repressió i tortura durant la dictadura. La placa ha estat atacada ja tres vegades, l’últim cop aquest dimarts 25 de juny. El nou regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, havia difós a través de Twitter la voluntat municipal de tornar a substituir aquest element fix de memòria històrica tants cops com calgui.

Les dues agressions anteriors al panell les investiga la magistrada titular del Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona, que va ordenar a l’abril obrir diligències prèvies per l’atac que va danyar el faristol informatiu poc després de ser reposat per primer cop. Va considerar que els fets feien “presumir la possible existència d’una infracció penal” i va requerir a la Direcció de Policia de Barcelona les gravacions de les càmeres de seguretat de la façana de la comissaria i el nombre d’agents que hi feien guàrdia.

L’Ajuntament ja va denunciar el primer atac al faristol, malmès amb líquid corrosiu, que es va produir dos dies després de la seva instal·lació. Un cop renovada la placa va rebre un segon atac, aquest amb pintura. El text del faristol recorda les tortures de la Brigada Politicosocial i va protagonitzar una moció de reprobació dels comuns a la regidora Carina Mejías (Cs) per haver-lo criticat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa