Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament esclata contra el “despropòsit” dels cables a les façanes

L’Ajuntament de Barcelona ha esclatat contra les companyies telefòniques i els seus “despropòsits que fa massa anys que duren”. En concret, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha denunciat aquest dilluns que aquestes empreses fan cas omís a la llei i que no retiren el cablejat de telecomunicacions de les façanes dels edificis de la Barceloneta.

Rabassa ha signat 66 cartes dirigides a les principals empreses de telefonia, denunciat que l’estat visual d’aquest cablejat fa entreveure una manca de manteniment i ordenament d’aquests elements. “Aquesta no actuació, a més de suposar un incompliment de la normativa, i provocar queixes veïnals, genera un gran impacte visual”, ha argumentat el regidor.

Malgrat que el pla per retirar aquests elements de les façanes dels blocs de la Barceloneta ja s’hauria d’haver executat, la pandèmia va provocar un incompliment de moltes de les promeses, com aquesta. Un cop superat el pitjor de la covid-19, amb una fase de normalització d’aquesta malaltia, l’Ajuntament exhorta a les empreses telefòniques a què en un màxim d’un mes facin el favor de complir la normativa urbanística. Per fer-ho, poden retirar aquests cables o canviar-ne el seu traçat, amb l’objectiu d’evitar d’amagar-los una mica més.

El consistori engega, per tant, la maquinària administrativa i dona un termini de 15 dies a aquestes empreses perquè avisin a l’Ajuntament que han rebut la carta i expliquin què pensen fer amb aquest assumpte. Si no hi ha resposta, hi ha una amenaça de multa. “Els hi recordem que l’incompliment d’aquest requeriment podria comportar la incoació d’un expedient de disciplina urbanística”, recorda la carta.

Garbuix de cablejat telefònic a Ciutat Vella / Jordi Play

Denúncies a través de les xarxes

Si bé a la Barceloneta el cas està molt estès, no és l’únic barri amb la presència d’aquest cablejat desagradable als ulls de qualsevol persona. A través de les xarxes socials hi ha que ha denunciat, amb imatges, aquests elements presents a molts edificis del barri de Sants. “M’he proposat arrencar l’etiqueta #patrimonicablejat per anar documentant exemples lamentables de com els operadors de telefonia fan i desfan sense criteri ni control“, denuncia l’Agus Giralt, a Twitter. Seguit mostra una foto de la façana d’un edifici al carrer Finlàndia, on s’hi veuen diversos cables que travessen aquest bloc, amb elements arquitectònics distingits.

El Congrés dels Diputats aprova una llei que es proposa acabar amb aquesta praxi

A finals d’abril el Congrés dels Diputats ha aprovat el projecte de Llei General de Telecomunicacions. Aquesta nova norma preveu, entre altres, ordenar aquesta praxi que en molts punts de Barcelona, com la Barceloneta, ha originat autèntiques molèsties i protestes veïnals, davant el descontrol en la col·locació i ordenació d’aquests elements. De totes maneres, el text legal el que fixa és que els operadors de comunicacions han de vetllar per “adoptar les mesures oportunes per minimitzar l’impacte visual” d’aquests cables. Caldrà veure, per tant, com s’acaba concretant això a la pràctica. Sigui com sigui, l’Ajuntament s’ha fixat com a propòsit acabar amb aquests elements que, de vegades, són tot un nyap tècnic -i visual-.

Més notícies
Cablejat telefònic al costat de la basílica de la Mercè, al Gòtic / Jordi Play

El garbuix de cables telefònics posa lletja la Barcelona històrica amb impunitat

Notícia: El garbuix de cables telefònics posa lletja la Barcelona històrica amb impunitat
Comparteix
La permissivitat i la manca de sancions normalitzen que la xarxa de fibra òptica s'estengui caòtica a barris com el Gòtic
Notícia: El garbuix de cables telefònics posa lletja la Barcelona històrica amb impunitat - Mobile
Cadires en una terrassa de Barcelona / Europa Press

Expedientades 94 terrasses de Ciutat Vella, la majoria per faltes greus

Notícia: Expedientades 94 terrasses de Ciutat Vella, la majoria per faltes greus
Comparteix
La majoria de vulneracions són per excedir-se en les taules i les cadires instal·lades i obstaculitzar el pas de vianants
Notícia: Expedientades 94 terrasses de Ciutat Vella, la majoria per faltes greus - Mobile
Un turista i un conductor d'un bicitaxi a Barcelona conversen / ACN

600 multes a bicitaxis per incomplir la normativa

Notícia: 600 multes a bicitaxis per incomplir la normativa
Comparteix
La Guàrdia Urbana sanciona més de mig miler de conductors d'aquests vehicles durant Setmana Santa
Notícia: 600 multes a bicitaxis per incomplir la normativa - Mobile
Terrasses a la Rambla, a Ciutat Vella, en una imatge d'arxiu / ACN

L’Ajuntament vol limitar el turisme a Ciutat Vella i prohibir els altaveus

Notícia: L’Ajuntament vol limitar el turisme a Ciutat Vella i prohibir els altaveus
Comparteix
Demana a la Generalitat que permeti al consistori regular l'activitat dels guies turístics i prohibir els altaveus en alguns punts de la ciutat
Notícia: L’Ajuntament vol limitar el turisme a Ciutat Vella i prohibir els altaveus - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Barceloní. a maig 09, 2022 | 17:09
  Barceloní. maig 09, 2022 | 17:09
  Pere una vegada, i sense que serveixi de precedent, estic completament d'acord amb una decissió de l' Ajuntament.
 2. Icona del comentari de: Coret a maig 09, 2022 | 17:19
  Coret maig 09, 2022 | 17:19
  Estem important tercermundisme en les practiques laborals. Aixó ja s’havia superat, pero es veu que no.
 3. Icona del comentari de: Tonet a maig 09, 2022 | 17:22
  Tonet maig 09, 2022 | 17:22
  Aquets cables donen la imatge de UN PAÍS del tercer món!!
 4. Icona del comentari de: Cal dir-ho a maig 09, 2022 | 20:25
  Cal dir-ho maig 09, 2022 | 20:25
  Un un costum espanyol, que per deixadesa i / o imposició de les lleis espanyoles hem "adoptat" els catalans del sud sota administració espanyola, un desgavell molt gran de fa moltes dècades, que degut a la telefonia mòbil, fibra òptica, companyies privades de telefonia... etc els 25 darrers anys encara s'ha accentuat molt més fins a límits d'escàndol. Per a solucionar-ho solament cal veure i aprendre de com ho fan altres estats amb més sentit comú i més eficients, sense anar gaire lluny i sense eixir de Catalunya, a l'altra banda de la ratlla fronterera.
 5. Icona del comentari de: Català a maig 10, 2022 | 08:10
  Català maig 10, 2022 | 08:10
  Doncs si, Tonet. Dóna la imatge del què som.
 6. Icona del comentari de: Ángels a maig 10, 2022 | 09:37
  Ángels maig 10, 2022 | 09:37
  Els balcons i finestres estan plens de testos que podem arribar a caure i ocasionar accidents a la gent que passa pel carrer. Hi ha una normativa i tampoc la fan complir. A mi em va passar i no em va anar de poc.

Nou comentari

Comparteix