Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament defensa que la incineradora del Besòs és segura

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, ha defensat aquest dimarts que la incineradora de residus de Sant Adrià del Besòs és segura i no suposa cap perill pel medi ambient i la salut dels veïns de la zona. Ho ha dit en el marc de la comissió de d’Ecologia, on també ha admès que, de moment, només els ha arribat la denúncia interposada per la Fiscalia de Medi Ambient a ell, com a president de l’empresa pública Tersa, i el cap d’explotació de la planta. Badia ha explicat que resten a l’espera dels atestats, però que, en tot cas es tracta d’una “qüestió clarament tècnica” per determinar si l’algoritme de la temperatura era el correcte o no. “Serà un peritatge contra peritatge”, ha afegit.

Al document, el fiscal els acusa d’un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient, perquè, entre el 2015 i el 2019, hi hauria hagut diversos episodis de combustió irregular que haurien comportat l’emissió de contaminants en concentracions superiors a les permeses. La investigació va arrencar el 2018 per una denúncia de l’entitat veïnal Airenet per pràctiques irregulars que provocaven nivells d’emissió “molt elevats” de contaminants, especialment dioxines i furans.

Posteriorment a la compareixença de Badia, els grups municipals han anat intervenint un per un, coincidint en que el jutjat serà l’encarregat de determinar si es van produir irregularitats. Així han demanat “prudència”, però també han aprofitat per carregar contra l’equip de govern, a qui han acusat de “falta de transparència”.

També han recordat que es tracta d’un tema que provoca inquietud als veïns de la zona i han instat l’ajuntament a “fer la feina ben feta” i garantir un seguiment “tècnic i acurat” ja que, consideren, que durant aquest període hi ha hagut una “manca de lideratge polític”. En aquest sentit, han recordat que al seu moment es va anunciar que s’impulsaria un observatori, del qual “no n’han sentit a parlar mai més”.

Més notícies
Protesta a la incineradora de Tersa per reclamar-ne el tancament / ACN

Viuries a prop de la incineradora del Besòs?

Notícia: Viuries a prop de la incineradora del Besòs?
Comparteix
La justícia investiga els fets per saber si hi ha perill de contraure càncer per als veïns
La incineradora de residus de Tersa, a Sant Adrià de Besòs / Grup Tersa / Europa Press

La justícia revifa l’alerta per càncer a la incineradora del Besòs

Notícia: La justícia revifa l’alerta per càncer a la incineradora del Besòs
Comparteix
La causa contra Eloi Badia ensorra els esforços per remodelar i negar riscos a la planta de Tersa
El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Barcelona i de Gràcia, Eloi Badia, en una entrevista amb el Tot Barcelona / Jordi Play

Investigat el regidor de Medi Ambient de Colau per risc d’alta contaminació

Notícia: Investigat el regidor de Medi Ambient de Colau per risc d’alta contaminació
Comparteix
Un jutjat admet una denúncia de la Fiscalia contra Badia per perill a la salut a causa de la polució a la incineradora del Besòs
L'alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete / Jordi Play

Filo Cañete: “Al Besòs hi ha una certa decepció amb Barcelona”

Entrevista: Filo Cañete: “Al Besòs hi ha una certa decepció amb Barcelona”
Comparteix
ENTREVISTA | L’alcaldessa de Sant Adrià avisa que l’expectativa de desagreujar la perifèria “no s’ha convertit en res tangible”

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Elena Martí a abril 19, 2022 | 20:04
    Elena Martí abril 19, 2022 | 20:04
    Ecologia terrorista de Colaus comunistes xernobil, quin fastic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa