Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Viuries a prop de la incineradora del Besòs?
  • CA

La justícia investiga la possible perillositat de la incineradora Tersa del Besòs, per un possible risc de contraure càncer per les persones que hi viuen a prop de la infraestructura. De fet, s’investiga el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, per aquest fet.

El consistori assegura que no hi ha perill. “Vam fer molta feina en el mandat passat per fer totes les anàlisis i acreditar que no hi ha cap impacte per a la salut”, defensa Badia. No obstant això, tres estudis del catedràtic de Toxicologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Josep Lluís Domingo afirmen que “els habitants de Sant Adrià tenen una probabilitat al voltant de tres cops més elevada de desenvolupar càncer al llarg de la seva vida que els residents de Barcelona i Badalona”. Tersa ha arribat a cremar 400.000 tones per any i, només entre gener i agost de 2021, va ser prop de 220.000 tones.

L’AMB va trigar ben bé tres anys a fer públic el dictamen que va finançar i que estava sotmès a clàusules de confidencialitat. Va justificar que, al conèixer els pèssims resultats de la investigació, va sol·licitar altres exàmens a la Universitat Politècnica de Catalunya. Els contrainformes van descartar cap perill per excés de dioxines. Per la seva banda, el catedràtic de la URV va declarar que els nivells de dioxines descoberts en punts habitants a prop de la incineradora eren “inadmissibles”. “Fa quatre anys que ho saben i no s’actua”, va criticar Domingo el 2018.

La plataforma AireNet va emparar-se en els treballs del catedràtic de Toxicologia per acudir a la Fiscalia de Medi Ambient l’abril de 2018 i advertir de la presumpta ocultació de la pol·lució causada per Tersa. El neguit que hi va traslladar cristal·litza ara en la investigació que arrenca a un jutjat de Badalona per la denúncia amb què la fiscal avisa que la suposada vulneració de normativa mediambiental a la central “podria estar suposant un risc greu per a la salut de les persones que viuen a l’entorn”.

PollMaker
Més notícies
La incineradora de residus de Tersa, a Sant Adrià de Besòs / Grup Tersa / Europa Press
La justícia revifa l’alerta per càncer a la incineradora del Besòs
Notícia: La justícia revifa l’alerta per càncer a la incineradora del Besòs
Comparteix
La causa contra Eloi Badia ensorra els esforços per remodelar i negar riscos a la planta de Tersa
El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Barcelona i de Gràcia, Eloi Badia, en una entrevista amb el Tot Barcelona / Jordi Play
Investigat el regidor de Medi Ambient de Colau per risc d’alta contaminació
Notícia: Investigat el regidor de Medi Ambient de Colau per risc d’alta contaminació
Comparteix
Un jutjat admet una denúncia de la Fiscalia contra Badia per perill a la salut a causa de la polució a la incineradora del Besòs
L'alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete / Jordi Play
Filo Cañete: “Al Besòs hi ha una certa decepció amb Barcelona”
Entrevista: Filo Cañete: “Al Besòs hi ha una certa decepció amb Barcelona”
Comparteix
ENTREVISTA | L’alcaldessa de Sant Adrià avisa que l’expectativa de desagreujar la perifèria “no s’ha convertit en res tangible”
La platja de Llevant, on hi ha l'espai de bany amb gossos / ACN
Barcelona comença a analitzar si les seves platges tenen sorres cancerígenes
Notícia: Barcelona comença a analitzar si les seves platges tenen sorres cancerígenes
Comparteix
L’Ajuntament encarrega un informe sobre la platja de Llevant per 16.000 euros i deixa pendent estudiar també la Mar Bella i la Nova Mar Bella

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa