5.000 corredors i 150.000 euros de recaptació en la cursa contra el càncer del Fòrum

"He vingut per col·laborar amb l'AECC. Els tractaments fan molt de dolor i l'exercici és bàsic", ha explicat la Cristina, una participant

La 3a edició de la Cursa AECC Barcelona en Marxa Contra el Càncer s’ha celebrat aquest diumenge al Parc del Fòrum amb la participació de prop de 5.000 corredors de totes les edats i uns 150.000 euros de recaptació. “Tenim un públic divers. Des de gent que competeix i li agrada del ‘running’ fins a famílies que ho veuen com una cursa popular i solidària”, ha explicat la gerent de l’AECC de Barcelona, Àngela Sánchez. “És important destacar que avui hi ha aquí molts corredors afectats pel càncer: familiars, supervivents i, fins i tot, gent en fase activa de la malaltia”, ha puntualitzat Sánchez.

És el cas de la Cristina, operada de càncer de pit fa 18 mesos i participant a la cursa de 5 quilòmetres. “He vingut per col·laborar i agrair la tasca de l’AECC. Els tractaments fan molt de dolor i l’exercici i una bona alimentació són bàsics“, ha comentat la Cristina. “Surto a caminar i faig piscina. Recomano a tothom que faci exercici”, ha insistit aquesta supervivent del càncer. “En una revisió ginecològica fa un any i mig em van detectar un càncer de pit. Després de l’operació i a punt de començar les sessions de quimioteràpia i radioteràpia em van trucar perquè encara hi havia restes del tumor i més part afectada”, ha recordat la Cristina, que va haver de superar una segona operació. “Em vaig apropar a l’AECC i vaig conèixer gent molt maca que m’ha ajudat a portar millor la malaltia i la recuperació”, ha afirmat. “A mi i a molta gent ens estan fent el camí més fàcil”, ha afegit la Cristina.

Una sensació molt similar comparteix l’Amalia, que també ha corregut la cursa de 5 kms al Parc del Fòrum dins el grup de marxa nòrdica de l’AECC. “Em van diagnosticar càncer de mama metastàtic al gener del 2008 i amb els tractaments em vaig engreixar molt”, ha reviscut l’Amalia. “Va ser llavors quan em vaig apropar a l’AECC i em van oferir l’activitat de marxa nòrdica. He aconseguit baixar 10 quilos de pes, mitigar els dolors i els efectes secundaris i tenir una actitud molt més positiva”, ha enumerat l’Amalia. “M’ha anat molt bé, estic molt agraïda i per això avui estic aquí”, ha conclòs.

Una de les incorporacions d’última hora a la cursa en Marxa Contra el Càncer ha estat la Gladys, de 84 anys i provinent de Veneçuela. “Vaig arribar fa només vuit dies a Barcelona i vaig veure publicitat d’aquesta cursa contra el càncer”, ha comentat la Gladys. “És una bona causa i li vaig dir al meu net que m’apuntés. No he fet entrenament però he arribat en bones condicions, que és el més important”, ha finalitzat amb satisfacció una de les corredores més longeves d’aquesta 3a edició de la Cursa AECC Barcelona.

El recorregut de la carrera ha estat circular, amb tres distàncies per adaptar-se a tots els públics i amb diferents hores de sortida: 5 kms (amb sortida a les 09.30 hores), 10 kms (amb sortida a les 10.15 hores) i una marxa de 2,5 kms (amb sortida a les 11.15 hores). Una vegada ha finalitzat la cursa s’han realitzat diverses activitats com els ‘Petits investigadors’, un taller de pintacares i una masterclass de zumba.

Més informació

Nou comentari