Detecten càncer a quatre extreballadors del metro per possible exposició a l’amiant

Almenys vuit extreballadors de TMB han desenvolupat malalties relacionades amb una exposició continuada a l’amiant, segons ha avançat El Mundo i ha pogut confirmar el TOT Barcelona. D’aquests, a quatre se’ls ha detectat un càncer, mentre que els altres quatre són casos d’engruiximent pleural, una “manifestació benigna que s’associa amb una exposició lleu a l’amiant”, han explicat fonts de la companyia.

En els casos més greus, un ha desenvolupat un tumor broncopulmonar –que ja ha estat operat, segons ha pogut saber aquest diari–, mentre que els altres tres ja “estaven diagnosticats”, ha matisat l’empresa, i “poden tenir causes diverses”. TMB assegura que no s’ha detectat cap cas de mesotelioma, el càncer “més típicament relacionat amb l’amiant”. L’empresa també reconeix que hi ha quatre casos més en estudi en el marc del programa de vigilància postocupacional que el CatSalut duu a terme amb la col·laboració de TMB.

Fins a mitjans de novembre, s’han examinat 131 persones en el marc d’aquest programa, de les quals vuit han estat diagnosticades amb alguna afectació “potencialment derivada de l’exposició a l’amiant”.

Comentaris

    observador Novembre 23, 2019 | 11:10
    Us podria ensenyar un llibre de medicina de quan el meu avi (QEPD) anava a la facultat, -imprés l'any 1896- en el que ja es parla dels perill de l'absest. I fins el dia abans de que comencés tyot aquest avaslot, tallar tubs i plaanxes d'uralita no era res de particular. Co en cas del tabac els cal un cap de turc a qui carregar tots els mals.
    Observador Novembre 24, 2019 | 10:53
    Us podria ensenyar un llibre de text- imprès l'any 1896- de quan el meu avi (QEPD) estudiava medicina. :n el es parla i es descriuen els perills de l'asbestosi. Que no vinguin ara a pretendre haver descobert qui sap que. L'amiant, com el tabac, ha esdevingut l'ase dels cops.

Nou comentari

Més notícies

TMB substituirà 42 trens amb amiant per uns amb capacitat per a més passatgers

Els combois són reciclables en un 96% i tenen més seients per a cadires de rodes

Judici per decidir si l’ansietat provocada per l’exposició a l’amiant és una malaltia professional

Quatre treballadors reclamen que l'empresa assumeixi responsabilitat pel trastorn