24 detinguts en una nova operació contra els carteristes al metro

La majoria de detencions són per infracció de la llei d'estrangeria | Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i Policia Nacional van participar en el dispositiu

Un nou macrooperatiu contra els carteristes al metro es va saldar aquest dimecres a la nit amb la detenció de 24 persones, la majoria de les quals van ser arrestades per la Policia Nacional espanyola per infracció de la llei d’estrangeria.

Segons han comunicat fonts dels Mossos d’Esquadra aquest dijous al migdia, en el dispositiu hi van participar agents de la policia de la Generalitat, de la Guàrdia Urbana de Barcelona  i de la Policia Nacional espanyola. Tots ells es van desplegar en sis estacions de metro de la rodalia del Camp Nou, ja que hi havia partit de la Champion League i això va provocar una gran afluència de passatgers, cosa que sempre atrau els carteristes.

L’objectiu era trobar carteristes multireincidents actuant in fraganti o buscant víctimes potencials. En aquests casos, com es fa sempre, se’ls identificava i es comprovava si tenien algun requeriment judicial o policial pendent i si, en cas de no tenir la nacionalitat espanyola, si tenien els papers en regla.

Dels 24 arrestats, 4 van ser per requeriments judicials de recerca, detenció o ingrés a presó, 2 per furts in fraganti i 18 més per la llei d’estrangeria. Segons fonts policials, tots els detinguts tenien múltiples antecedents per robatoris. Sis persones més van quedar denunciades, 4 per apropiació indeguda i dues més per furt in fraganti.

És el sisè macrodispositiu de l’operació Draga des del mes d’agost, i s’afegeix als operatius se suma als patrullatges que la policia fa regularment, més a petita escala, i que permet als agents tenir un coneixement aprofundit del que passa als passadissos del metro i els grups de carteristes que s’hi mouen.

Més informació

Nou comentari