Denuncien que quatre dels detinguts en l’operatiu contra carteristes no tenen antecedents

El centre Irídia afirma que hi ha indicis que hi van haver "identificacions per motius de raça"

El Centre per la Defensa Drets Humans-Irídia ha reclamat al Parlament que s’acabi amb les identificacions policials “per qüestió de raça”, així com tancar el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Barcelona. L’associació ha mostrat en un comunicat aquest dimecres la seva preocupació per l’operatiu Draga que van dur a terme els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional el 27 d’agost al metro destinada a detenir carteristes, i que va acabar amb la detenció de 22 persones.

La policia catalana va informar que en el dispositiu els agents van identificar 70 persones com a presumptes lladres reincidents amb antecedents, però Iridia destaca que de les detencions a què han pogut tenir accés cap de les persones tenia antecedents. En el mateix sentit, han afegit que quatre de les 16 persones –un 25%– que van passar a disposició judicial no tenia cap antecedent penal ni policial.

[r:1]

Pel que afirmen que hi ha indicis que hi van haver “identificacions per motiu de raça” com va ser el cas de quatre persones –una de elles sol·licitant d’asil a Alemanya– que viatjaven en Metro i que la policia va parar per identificar-les i les va portar a comissaria.

L’associació ha recordat que les identificacions policials per qüestió de raça són una pràctica completament prohibida pel Comitè de Drets Humans de l’ONU, i ha accentuat el seu suport a la campanya Parar de parar-me de SOS Racisme per acabar amb aquestes actuacions.

Més informació

Comentaris

    horror 05/09/2019 11:08 am
    segurament vengan de Madrid a robar a Barcelona jajajja

Nou comentari