Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Disset detinguts per la llei d’estrangeria en la nova operació contra els carteristes al metro

El segon macrodispositiu policial contra els carteristes que s’ha fet al metro en una setmana i mitja s’ha acabat amb la detenció de 17 persones per infracció de la llei d’estrangeria aquest divendres. Segons les dades facilitades pels Mossos d’Esquadra, els arrestats acumulen més de 300 detencions, la majoria per furts i robatoris. Un centenar d’agents dels Mossos, la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional hi han participat.

A banda dels arrestats per la llei d’estrangeria –detencions que fa la Policia Nacional, que és el cos que té la competència en aquest àmbit–, els Mossos han imputat dues persones per apropiació indeguda d’un telèfon mòbil –no les han enxampat in fraganti quan suposadament l’haurien robat però en duien un la propietat del qual no han pogut justificar– i n’han denunciat una altra per tinença d’haixix.

El fet que en aquestes batudes les detencions acabin sent per infracció de la llei d’estrangeria –i no per robatoris, que no s’enxampen in fraganti en aquests macrodispositius que són de tot menys discrets– ja ha provocat polèmica altres vegades. La setmana passada el centre Irídia va denunciar que la selecció es feia basant-se en el perfil ètnic i aquesta setmana la mateixa entitat ha revelat que 4 dels arrestats ni tan sols tenien antecedents.

[r:1]

Segons fonts dels Mossos l’objectiu dels dispositius Draga, que s’anirà repetint, és “la prevenció dels furts i la neutralització dels delinqüents que actuan diàriament la metro”. Els agents que participen en aquestes batudes recorren les andanes i passadissos de les estacions amb més afluència de viatgers a totes les línies del metro i de Rodalies. Són també les que atrauen més furtadors, molts dels quals són perfectament coneguts pels agents de la policia de la Generalitat i de la Guàrdia Urbana que patrullen de paisà sistemàticament pel transport suburbà.

Aquest dispositiu el que fa és multiplicar els recursos destinats de manera ordinària a aquesta tasca i afegir-hi els efectius de la Policia Nacional, que aprofita l’operació per detenir –i en alguns casos internar al CIE per intentar expulsar-los– les persones que s’identifiquin que siguin estrangeres i que no tinguin permís de residència.

Els Mossos, en canvi, el que busquen són els que hagin pogut cometre algun furt –escorcollen els sospitosos per comprovar si porten algun objecte robat, normalment carteres o telèfons mòbils– i els que tenen algun requeriment policial o judicial pendent per algun delicte o l’incompliment d’alguna ordre judicial d’allunyament de la xarxa de transport públic. 

Un altre dispositiu del mateix tipus es va fer fa un parell de setmanes i s’hi van identificar unes 70 persones.

[r:1]

Més notícies

Denuncien que quatre dels detinguts en l’operatiu contra carteristes no tenen antecedents

Notícia: Denuncien que quatre dels detinguts en l’operatiu contra carteristes no tenen antecedents
Comparteix
El centre Irídia afirma que hi ha indicis que hi van haver "identificacions per motius de raça"

Els 70 carteristes identificats ahir al metro acumulen 185 detencions

Notícia: Els 70 carteristes identificats ahir al metro acumulen 185 detencions
Comparteix
Les persones identificades han estat denunciades 667 cops, segons els Mossos

La presidenta de TMB aplaudeix el macrooperatiu contra els carteristes al metro

Notícia: La presidenta de TMB aplaudeix el macrooperatiu contra els carteristes al metro
Comparteix
Alarcón celebra també que s'hagi recuperat la normalitat a les línies L1, L2 i L5 després de les obres estivals
Batuda policial contra carteristes reincidents, en una imatge d'arxiu | Mossos d'Esquadra

Detinguts 8 carteristes multireincidents al metro de Barcelona

Notícia: Detinguts 8 carteristes multireincidents al metro de Barcelona
Comparteix
Tres dels arrestats acumulen 17 detencions per furtar i robar passatgers

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaume a setembre 06, 2019 | 16:15
    Jaume setembre 06, 2019 | 16:15
    Els mossos d'esquadra ja transferiran a la policia espanyola aquells lladres estrangers irregulars; els mossos d'esquadra és una policia integral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa