Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vosseler promet que es puguin començar obres majors sense permís definitiu de l’Ajuntament
  • CA

El candidat de Barcelona ets Tu, Daniel Vosseler, ha posat sobre la taula una mesura que podria, segons l’alcaldable, dinamitzar la ciutat. La seva proposta és que si la seva formació governa permetrà encetar obres majors amb una declaració responsable un cop el projecte estigui segellat pel Col·legi d’Arquitectes i l’autoliquidació de taxes davant l’ajuntament. És a dir, sense el permís definitiu del consistori. L’excepció a la norma seran els edificis catalogats com un bé d’interès cultural o monumental, o protegits per qualsevol altre normativa de protecció del patrimoni.

“Hem de mirar de sincronitzar la vida econòmica privada i la pública, aleshores el motor de l’economia serà imparable”, explica Vosseler en declaracions al TotBarcelona. “No pot ser que els inversors hagin d’esperar fins a més d’un any per tenir un permís definitiu i aleshores poder encetar obres o grans projectes, hem de tenir confiança en l’autoresponsabilitat, hem de confiar amb la gent”, afegeix. En aquest marc, indica que, per altra banda, si no es compleix la normativa urbanística les sancions i les conseqüències seran “dures”.

Els camions d'obres fan soroll des de les 7 del matí JORDI PLAY
Els camions d’obres en mig de BarcelonaJORDI PLAY

Esperonar la ciutat

La mesura és una de les estrelles del seu programa electoral i amb menys complicació d’aplicació que no pas d’altres, com ara convertir la Guàrdia Urbana de Barcelona, en una policia metropolitana. En concret, es tracta que un inversor, empresari, emprenedor o constructor tingui facilitats per encetar negocis a la ciutat. “El cicle s’ha de fer curt i factible”, remarca Vosseler. La fórmula, per aquest advocat, és un algoritme simple basat en la confiança recíproca entre administració i ciutadà.

D’aquesta manera, Barcelona ets Tu proposa que un cop un projecte determinat ha estat segellat i avalat pel Col·legi d’Arquitectes i Aparelladors -com ara és preceptiu-, el proper pas sigui registrar-lo a l’Ajuntament i pagar les taxes. Un cop feta l’autoliquidació i amb el membret del consistori es poden començar les obres, interpretant el projecte segellat pel Col·legi com una declaració autoresponsable de compliment de la normativa. “Volem esperonar la ciutat”, ressalta.

La formació que lidera Vosseler, Barcelona ets Tu, és una nova formació outsider que es dedica a fer una campanya gairebé porta a porta. Una fórmula independent, però, que ja té curiosos que han trucat a la porta per poder muntar formacions polítiques municipals arreu del país i de l’Estat. “Nosaltres insistim, no som ni dretes ni esquerres, ni independentistes ni unionistes, som una formació per tal que Barcelona funcioni, si la nostra fórmula val per Granollers o per Sevilla, doncs, millor”, rebla Vosseler.

De fet, el candidat ja va intentar l’assalt al consistori a les passades municipals a través de la fórmula d’agrupació d’electors. Amb la lliçó apresa, ara combatrà amb una formació al darrera que, sobretot, s’ha dedicat a “picar pedra” per barris, mercats, entitats i associacions. De fet, els estrategues de la formació estan convençuts que la seva avantatge és la seva independència i poder elaborar una “agenda pròpia en el seu projecte de ciutat, que Barcelona sigui la Nova York d’Europa”.

Més notícies
Una escola bressol municipal de l'Eixample / ACN
Barcelona goleja Madrid en aquests serveis municipals
Notícia: Barcelona goleja Madrid en aquests serveis municipals
Comparteix
És la segona ciutat de l'Estat -de més de 20.000 habitants- que més diners inverteix en serveis socials: 235 euros per persona
Collboni, Colau i Maragall encapçalen el seguici de la Mercè / Europa Press
Sondeig electoral: Colau cau i el PSC guanyaria les eleccions per la mínima
Notícia: Sondeig electoral: Colau cau i el PSC guanyaria les eleccions per la mínima
Comparteix
Una enquesta de Foment confirma la lluita a tres entre socialistes, ERC i Comuns, i l'efecte Trias a Junts
El regidor de Presidència, Jordi Martí, en una imatge d'arxiu / ACN
L’accidentada presentació de l’últim baròmetre de Colau abans d’eleccions
Notícia: L’accidentada presentació de l’últim baròmetre de Colau abans d’eleccions
Comparteix
El govern municipal reconsidera l'anul·lació de la compareixença i la confia a un tècnic
Les eleccions de 2023 miren cap a l’Eixample
Notícia: Les eleccions de 2023 miren cap a l’Eixample
Comparteix
Colau va entrar a l'Alcaldia amb el focus a Nou Barris però ara té la mirada posada al districte més cèntric

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa