Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sondeig electoral: Colau cau i el PSC guanyaria les eleccions per la mínima
  • CA

La cursa electoral comença a agafar velocitat i els partits ja perfilen la seva campanya electoral. Per això, cada cop queden menys incògnites per resoldre. El PSC, un dels pocs partits que encara no havia manifestat un suport clar al seu candidat, ha anunciat que comença les seves primaries amb tot de cara per Jaume Collboni. Així, tots els candidats estan confirmats a l’espera de saber si Trias serà finalment l’alcaldable de Junts a l’Ajuntament.

En aquests moments, el PSC i Esquerra Republicana (ERC) encapçalarien les primers posicions, segons una enquesta de Foment del Treball, que també pronostica una caiguda de l’actual alcaldessa Ada Colau. Segons aquest sondeig, els Comuns passarien a la tercera posició i perdrien totes les opcions de mantenir l’alcaldia de la ciutat. Colau igualaria els 10 representants actuals, els mateixos que aconseguiria ERC. Per la seva banda, el PSC s’enfila a la primera posició i passaria de 8 a 11 o 12 regidors.

L’ultradreta, fora de l’Ajuntament

Pel que fa a la resta de partits, només Junts fa un petit salt en comparació amb els resultats d’ara fa 4 anys. El partit que encapçalaria Trias passaria 5 a 8-9 regidors. El PP, per la seva banda, és l’únic partit espanyolista que mantindria representació a l’Ajuntament amb tres actes en el millor dels cassos. En canvi, Ciutadans, Valents i VOX no obtindria cap tipus de representació. Així l’ultradreta no entraria al plenari de l’Ajuntament, que resistiria a contracorrent la tendència europea.

Trias i Maragall són els que més agraden

Foment també pregunta a les mil persones enquestades per l’opinió que els mereix els representants polítics de la ciutat. Xavier Trias i Ernest Maragall són els que mantenen una millor reputació. Tots dos són valorats amb un 4,4 i es queden a prop de l’aprovat. Els segueix el màxim favorit -segons aquesta enquesta-, Jaume Collboni, que n’obté un 4,1. Ada Colau, per la seva part, segueix lluny de l’aprovat que va aconseguir ara fa 5 anys i es queda amb un 3’2, la mateixa valoració que aconsegueix Eva Parera, de Valents. Dolors Montserrat (PP), que sona per encapçalar la llista del seu partit, obté un 2,5 i el Joan Garriga (VOX) un 2’1, sent el pitjor valorat de tots.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lluït a octubre 08, 2022 | 14:37
    Lluït octubre 08, 2022 | 14:37
    Té nassos el tema. Collboni i Colau fent tàndem perniciós i resulta que un puja i l'altra baixa??? "Cosas veredes Sancho..."
  2. Icona del comentari de: Barceloní emprenyat. a octubre 09, 2022 | 07:07
    Barceloní emprenyat. octubre 09, 2022 | 07:07
    Trias i Maragall?. És ben cert alló de "En el país dels cecs, el borni és el rei".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa