Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PSC donarà finalment llum verda a Jaume Collboni per al 28M
  • CA

Jaume Collboni serà el candidat del PSC a les eleccions municipals del 2023. Ara sí, serà proclamat candidat el 5 de novembre després d’un procés de primàries on no tindrà cap rival. El primer tinent d’alcalde del Govern bipartit dels Comuns i el PSC tornarà a encapçalar a llista socialista, en unes eleccions molt polaritzades entre Colau, sí, Colau, no, en uns comicis en què l’alcaldessa es presenta per tercera vegada.

El PSC no posarà rivals a Collboni

De fet, el PSC ha allargat molt l’arrencada de les primàries per triar candidat el 28M, tant, que començaven a circular alguns noms, des del mateix entorn de l’aparell del partit, per rellevar Jaume Collboni. Va ser el cas del ministre Miquel Iceta, també l’actual cap de l’oposició al Parlament, Salvador Illa, i fins i tot la delegada del govern espanyol a Catalunya, María Eugenia Gay. No seria la primera vegada que el partit aparta un candidat per posar-ne un altre, el cas més sonat, el de Salvador Illa, que va apartar Iceta a les eleccions del 14F al Parlament.

La proclamació del candidat posarà punt final a un procés de primàries que la Federació de Barcelona del PSC engegarà aquest divendres, 7 d’octubre. Durant el mes d’octubre, Collboni haurà de recollir els avals necessaris i, si no s’hi presenta cap altre aspirant serà proclamat alcaldable sense necessitat de fer cap votació el 5 de novembre.

La majoria de candidats, ja proclamats

Entre els partits amb representació a l’Ajuntament ja s’han proclamat com a candidats Ernest Maragall (ERC), l’alcaldessa, Ada Colau (BComú), Luz Guilarte (Cs) i Eva Parera (Valents). Falta el PP, i també JxCAT, on hi ha sobre la taula el nom de Xavier Trias, a l’espera, però, de com es resolgui la crisi de Govern i quins efectes pugui tenir en l’anunci que l’exalcalde tenia previst fer a mitjans d’octubre. I la CUP, sense representació, també ha anunciat que la seva candidata serà la diputada al Parlament Basha Changue.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní emprenyat. a octubre 06, 2022 | 15:58
    Barceloní emprenyat. octubre 06, 2022 | 15:58
    Ja sabem qui serà el nou alcalde.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa