Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona goleja Madrid en aquests serveis municipals
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona va destinar el 2021 l’11.8% del seu pressupost a serveis socials i promoció social, la partida més gran de totes, just per sobre de la seguretat i la mobilitat ciutadana. Va invertir més de 385 milions d’euros del total de 3.253 milions del pressupost municipal. Unes xifres que, segons l’estudi elaborat per l’Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis socials, situen la capital de Catalunya com la segona ciutat de més de 20.000 habitants que tenen excel·lència en serveis socials.

Entre els aspectes valorats hi ha que l’Ajuntament destini partides a ajudar famílies monoparentals, serveis socials a domicili, ajuda a dependents, suport econòmic d’emergència, voluntariat o integració.

Barcelona supera de llarg Madrid

De fet, Barcelona és una de les 52 ciutats que han assolit la qualificació d’excel·lència, entre les quals no hi ha Madrid. De fet, la capital de l’Estat va reduir un 8% el seu pressupost social respecte al 2020 i només és el 9,5%. I és que per entrar en aquest club cal una inversió de més de 200 euros per persona, i en el cas de Barcelona es va enfilar fins els 235 euros. Només l’ha superat una ciutat a tot l’Estat: Alcalá de la Real, a Jaén, amb una inversió de 255 euros per persona. I el podi el completa una altra ciutat catalana, Esparreguera (Baix Llobregat), amb 221 euros per habitant invertits en serveis socials.

Què valora l’estudi?

En total, dels més de 400 ajuntaments valorats, 6 han aconseguit l’excel·lència TOP, és a dir, tenen inversions per sobre dels 200 euros, però 37 s’han considerat “pobres”, perquè inverteixen menys de 52 euros per habitant en serveis socials. La resta es mouen en la mitjana, que se situa en 86,6 euros per habitant.

De fet, la comunitat de Madrid és la que té més municipis a la llista dels 37 pobres, amb inversoins molt per sota de la mitjana. Per exemple, Madrid-Las Rozas inverteix només 40 euros, Madrid-Alcalá de Henares, 40,57 euros, i Madrid-Leganés, 39 euros. I Madrid-Aranjuez, 31 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa