Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | El gest desconcertant de Colau en la presa de possessió d’Aragonès
  • CA

L’acte solemne de presa de possessió de Pere Aragonès com a 132è president de la Generalitat ha deixat diverses anècdotes. Una d’elles és la peculiar reacció de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. En la ronda protocolària d’interacció amb els assistents com a nou Molt Honorable, Aragonès s’atura davant de Colau i ambdós se saluden a distància amb la mà al pit, a falta d’encaixades de mans per la pandèmia.

El curiós del cas és que, just a continuació, Colau riu i s’encongeix d’espatlles en un gest de difícil interpretació. Les imatges, retransmeses en directe per televisió, han saltat a les xarxes socials i han donat lloc a múltiples teories. Per a alguns, com la consultora en protocol Patrycia Centeno, podria expressar indiferència respecte al relleu a la Presidència. Per a d’altres és una mostra d’alegria o complicitat, o fins i tot una mena de riure nerviós o de sorna.

L’ús obligatori de mascareta per part d’ambdós també dificulta aclarir la situació i saber si la reacció és fruit d’un intercanvi de paraules o una broma breu durant la salutació. Fonts de Presidència i d’Alcaldia, consultades pel TOT Barcelona, no han aclarit de moment el rerefons de l’anècdota.

Tot just ser investit Aragonès, divendres passat, Colau li va fer arribar a través de la premsa una felicitació… i un primer encàrrec: reunir-se “el més aviat possible per reactivar tots els temes pendents entre les dues bandes de la plaça Sant Jaume. “Hi ha molta feina a fer després de mesos de bloqueig i paràlisi i cal reprendre una agenda que porta massa temps aturada”, li va dir. No va referir-se al pacte de govern amb JxCat, tot i que els comuns defensaven un tripartit amb ERC i PSC. En el primer dia exercint com a President de la Generalitat, un dur desnonament al Poble-Sec ha generat la primera mostra de discòrdia entre Ajuntament i Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa