Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’informe de vulnerabilitat del Bloc Llavors enfronta Generalitat i Ajuntament
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimarts que la informació que disposava sobre el desnonament del Bloc Llavors al Poble-sec de Barcelona és que l’informe de vulnerabilitat “no existia”. Aquesta dada és la que ha donat aquest matí a Catalunya Ràdio l’exconseller de l’Interior, Miquel Sàmper, però que posteriorment ha estat replicada pel regidor de Drets de Ciutadania i del districte de Sants-Montjuïc de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, que ha acusat la Generalitat de “mentir”. Segons Serra, aquest informe fa mesos que està al jutjat, que avui ha ordenat als Mossos executar el desnonament.

Aragonès, que ha fet la seva primera intervenció davant dels mitjans després de la seva presa de possessió, ha assenyalat que “atès que hi ha versions contradictòries i per no aprofundir en una confusió” demanarà en les properes hores “la informació al respecte” per traslladar-la posteriorment a la premsa i “evitar afegir confusió no volguda en qualsevol cas”.

Preocupació pels desnonaments

Sobre les protestes que ha provocat la intervenció de la Brimo, Aragonès ha afirmat que respecta “plenament la llibertat de manifestació i expressió de totes les persones, com també dels parlamentaris”, en referència als membres de la CUP que s’han desplaçat fins al carrer Lleida per posar-se a primera línia de la mobilització. El president ha reiterat que l’executiu està “preocupat” pels desnonaments i que per aquest motiu s’han inclòs mesures en l’acord que cal “implementar amb celeritat”. Aragonès ha insistit que els Mossos han actuat avui com a policia judicial i que la intervenció “no es deu a una decisió de la conselleria d’Interior ni de la direcció política o operativa” de la policia catalana.

El president ha insistit en la necessitat de “posar en marxa un nou protocol” per gestionar els desnonaments de manera diferent, posant èmfasi en la mediació, incrementant efectius i abordar amb l’autoritat judicial que cal fer un canvi. “Això ens fa mal a tots, són imatges que no només hem de lamentar, sinó que ens hem de comprometre que no passi més en el futur”, ha subratllat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa