Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns de Barcelona carreguen contra Colau pels impostos a la factura de l’aigua

L’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, està rebent multitud de crítiques pel “increment desorbitat” de les factures de l’aigua de molts veïns, que l’acusen de “mentir” i fins i tot demanen la seva “dimissió” a les xarxes socials per haver culpat d’això a l’empresa Agbar que gestiona aquest servei municipal.

Colau va publicar dos missatges a les xarxes socials en què assegurava que el problema tenia el seu origen en “un càlcul erroni per part d’Agbar”, pel que va declarar que l’Ajuntament ja havia “reclamat a la companyia que torni tots els diners que ha cobrat de més “, que en alguns casos arribava als 100 euros.

No obstant això, els veïns no només no es van quedar tranquils amb les explicacions de l’alcadessa de la ciutat, sinó que van començar a carregar contra ella amb fotografies de les seves pròpies factures per demostrar que els increments estan causats per dues noves taxes municipals incloses a la factura de l’aigua.

Una d’elles correspon a la “recollida de residus municipals” i l’altra a una “taxa metropolitana de tractament de residus municipals”, el que alguns veïns consideren que suposa una duplicitat per cobrar a cada família uns vint euros extres, segons mostren amb els seus propis rebuts.

A través de les mateixes xarxes socials, van desmentir a l’alcaldessa i li van recordar que aquesta pujada de preu és “cosa de l’Ajuntament” que ella dirigeix, ja que en la carta que l’empresa envia al costat de la factura explica textualment que inclou “un nou concepte tributari “d’acord a l’ordenança 318 que el consistori va aprovar el 28 de febrer de 2020”.

Per això, els propis ciutadans titllen Colau de “mentidera” i “manipuladora compulsiva” a les xarxes perquè la factura desglossa els dos conceptes esmentats. De fet, qüestionen que en una factura de l’aigua l’Ajuntament de Barcelona coli dues taxes municipals sobre recollida i tractament de residus generats en el propi domicili.

També la critiquen per “mirar sempre a una altra banda” i “tirar culpes als altres” en comptes de reconèixer les noves figures tributàries aprovades pel seu propi govern municipal. Fins i tot li retreuen que Agbar ha donat una explicació pública que “desmenteix l’error” esgrimit per Colau, a qui acusen de “mentir” i de presumir que és “d’esquerres” mentre es preocupa de tenir un “sou d’ultradreta” imposant nous impostos als ciutadans.

Nou comentari

Comparteix