Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aigües de Barcelona desmenteix l’Ajuntament i nega cap error en la factura de l’estiu

Tercer assalt en un dia de la guerra de l’aigua d’aquest estiu, en què s’ha barrejat l’estrena polèmica de la nova taxa municipal de recollida d’escombraries, implantada pel govern d’Ada Colau, i l’increment dels imports de l’última factura. Aigües de Barcelona ha llançat aquest dimarts al matí una campanya en què anuncia que ha redissenyat la factura per delatar que el 35% de les quantitats facturades són impostos vinculats als residus –i no al consum de l’aigua. El govern municipal ha saltat com impulsat per una molla a primera hora de la tarda per replicar que l’increment sobtat és culpa d’un error de la companyia. De fet, el regidor que ha comparegut, Jordi Martí, ha assegurat que l’empresa concessionària havia admès l’error i que compensaria els usuaris. El cas és, però, que aquest vespre Aigües de Barcelona ha difós un nou comunicat que desmenteix rotundament les afirmacions de Martí i “nega qualsevol error en la facturació”.

La companyia es manté en el seu argument que “el principal increment és conseqüència de la nova taxa de residus de l’Ajuntament de Barcelona“. Segons el comunicat, durant el període del confinament en què els operaris no van poder anar a comprovar els consums en els comptadors manuals –que encara són el 60%– “Aigües de Barcelona va aplicar de forma estricta el mètode fixat en el Reglament de Servei metropolità del cicle integral de l’aigua, aprovat per l’AMB, que en el seu article 60 estableix el mètode de càlcul dels consums estimats”.

També afirmen que van advertir a l’AMB de la realització de les lectures estimades, atenent la situació generada per la pandèmia” i recorden que els mètodes de càlcul i els supòsits segons els quals es pot realitzar una lectura estimada són fixats per l’administració en el Reglament de Servei metropolità del cicle integral de l’aigua”. “Per tant, qualsevol canvi o nou mètode que es vulgui aplicar de forma generalitzada necessitaria d’una modificació del Reglament, que haurà d’aprovar el propi regulador [l’AMB, que és qui té la competència”, afegeixen.

Segons la companyia, en les pròximes factures “es farà evident” que “el principal increment és conseqüència de la inclusió de la nova Taxa de Residus de l’Ajuntament de Barcelona“. 

I, com a rèplica a l’anunci de Martí, que ha manifestat que havia exigit amb èxit una compensació massiva a la companyia, Aigües de Barcelona adverteix que es limitarà a estudiar “com sempre” les reclamacions individuals i estudiar-ne “les especificitats”.

Més notícies

L’Ajuntament es regira contra Aigües de Barcelona i la culpa de l’increment de la factura de l’estiu

Notícia: L’Ajuntament es regira contra Aigües de Barcelona i la culpa de l’increment de la factura de l’estiu
Comparteix
El regidor Jordi Martí assegura que la companyia ho accepta i que compensarà els usuaris afectats | Esbronca l'empresa per la campanya de publicitat llançada contra la nov taxa Colau de residus
Notícia: L’Ajuntament es regira contra Aigües de Barcelona i la culpa de l’increment de la factura de l’estiu - Mobile
Contenidors a Barcelona. | AMB

Aigües de Barcelona redissenya la factura per delatar la nova taxa Colau de residus

Notícia: Aigües de Barcelona redissenya la factura per delatar la nova taxa Colau de residus
Comparteix
La companyia llança una campanya de publicitat per assegurar-se que els seus clients tenen clar que l'increment no és per l'aigua
Notícia: Aigües de Barcelona redissenya la factura per delatar la nova taxa Colau de residus - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Albert a setembre 01, 2020 | 22:20
    Albert setembre 01, 2020 | 22:20
    A mi em van cobrar bastant més la factura de l'abril perquè van facturar segons lectura estimada. Vaig reclamar i van repartir el consum de la factura d'abril i juny a parts iguals (van estimar molt més). Però en lloc de retornar-me els calés, van facturar de nou la major lectura de juny sense abonar-me la diferència d'abril. Vaig tornar a reclamar i al final perquè pretenien regularitzar-ho a la factura següent. No tenia res a veure amb cap taxa. Van de llestos i el dolent sempre és l'altre. Els monopolis són el que tenen...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa