Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau prepara un decret per forçar Agbar a retornar els diners cobrats de més
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) està preparant un decret per forçar a Agbar a retornar els diners que ha cobrat de més a l’última factura de l’aigua, una polèmica que ha enfrontat públicament l’Ajuntament amb la companyia. En una entrevista a TV3, Colau ha tornat a carregar contra Agbar per negar en públic l’error de facturació i reconèixer-lo en privat.

“Com a autoritat municipal i metropolitana volem que Agbar sigui proactiva i torni els diners cobrats de més perquè sinó al final els més perjudicats són les famílies vulnerables”, ha dit l’alcaldessa. Colau també ha criticat la companyia perquè en lloc de cobrar tot l’import pendent de la factura, el podria haver prorratejat. “Es podia fer de dues maneres i han triat la que més els beneficia”, ha etzibat.

Qüestionada per la nova taxa de residus, que també ha aixecat molta polseguera i en molts casos ha suposat augments importants de la factura, Colau ha assegurat que “no té marxa enrere” i ha explicat que l’impost per la recollida dels residus és una exigència de la Unió Europea i que “feia molt temps que s’havia d’aprovar”. L’alcaldessa també ha defensat que es cobri amb el rebut de l’aigua, ja que segons els tècnics municipals “és la manera més equitativa d’identificar els consums i la generació de residus”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa