Un “excandidat d’UPyD”, darrere de la denúncia contra Colau

L'alcaldessa de Barcelona assegura que també té vincles amb el sector immobiliari

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat aquest dimecres que la denúncia contra ella i diversos regidors per presumptes subvencions irregulars a entitats socials està signada per un “excandidat d’UPyD”, en representació de l’associació Advocats Catalans per la Constitució. En una entrevista en Catalunya Ràdio, ha dit que és una persona “amb relacions molt pròximes amb el sector immobiliari” i ha recordat que la denúncia –per la qual Fiscalia ha obert una investigació– es dirigeix contra subvencions atorgades a entitats que defensen el dret a l’habitatge, com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) – .

Per a ella, això revela “una certa orientació política de dretes bastant clara” en la denúncia, per presumptes delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació i tràfic d’influències en suposades subvencions directes de l’Ajuntament a l’Observatori DESC, la PAH, l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i a l’associació Enginyeria Sense Fronteres (ESF).

Colau ha assegurat que, de moment, no els han notificat que hi ha una investigació en curs i que, si li ho requereix la Fiscalia, col·laboraran aportant tots els expedients i informes jurídics i d’intervenció: “Estic molt tranquil·la, ja ho estava quan vaig conèixer de la denúncia pels mitjans de comunicació”. També ha mantingut que Advocats Catalans per la Democràcia ja ha plantejat contra el govern municipal “unes quantes denúncies amb una connotació molt política”, entre les quals ha destacat un recurs contra un reglament local de consultes ciutadanes.

Comentaris

  Mala peça 17/03/2021 2:56 pm
  Frau kolau, ja pots dir missa, que tu vas acceptar els vots gratuïts del manuel vals, els vots gratuïts dels fons voltors,
  Ramon 17/03/2021 4:01 pm
  La guerra bruta espanyola va fer-la alcaldessa.
  GAVANENC 17/03/2021 4:56 pm
  Que voleu que os digui, ja va bé que la Colau probi una mica de la medicina ñolista que ella tan apoya i que defensa tant les lleis. Ara que espabili
  Ricard 17/03/2021 5:26 pm
  Cap simpatia pel demandant. Els castellanistes són uns simples colons, inflats de supèrbia "por derecho de conquista". De "constitucionalistes" no en tenen només que el nom. Quan la barrabassada, massa freqüent, és de castellanistes agredint catalans callen, cínicament. "Constitucionalistes"? Ta tia.

Nou comentari